Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2011, 07:49
από digibill
Μάριος Ζηντίλης έγραψε:Το 7 εκτός Synaptic. Όλα τα CMS έχουν τρύπες ασφαλείας, και πρέπει να κυνηγάς τις καινούριες εκδόσεις και αναβαθμίσεις συνεχώς. Πρόσφατα κλήθηκα να βοηθήσω σε μια εγκατάσταση Joomla η οποία ήταν θύμα επίθεσης, και ούτε το θέαμα ήταν ωραίο, ούτε η εμπειρία ευχάριστη (αν και διδακτική), ούτε και η λύση ήταν εύκολη... Πάντα τις πιο πρόσφατες εκδόσεις!

To drupal 6 δεν έχει κενά ασφαλείας σε σχέση με το 7. Μάλιστα, το 6 συνεχίζει να ανανεώνεται κανονικά με security patches παράλληλα με το 7.
Επειδή τα έχω δουλέψει κατά κόρον και τα δυο, το 7 είναι αρκετά πιο καλοστημένο σε κάποια πράγματα (έχει καλύτερη δομή των σελίδων διαχείρισης και έχει ενσωματώσει στον πυρήνα μερικά πολύ χρήσιμα modules που πριν ήταν ανεξάρτητα) αλλά δυστυχώς ακόμη δεν έχει τεσταριστεί στον βαθμό που έχει χρησιμοποιηθεί το 6, και επιπλέον δεν εχουν κυκλοφορήσει όλα τα modules με έκδοση για αυτό.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα. πρόσφατα έστηνα ένα cms για μια σελίδα τρίτου και αφού έστησα όοοοοοοοοοοολο το site πάνω σε drupal 7 (για να του έχω περασμένη τη νεώτερη έκδοση, καθώς η αναβάθμιση από 6 σε 7 δεν είναι και το πιο απλό πράγμα) τελικά διαπίστωσα ένα bug του 7 με την διαχείριση εικόνων!! :wtf: :wtf: Καθώς η προθεσμία τελείωνε και άκρη δεν βρισκόταν, αναγκάστηκα να στήσω εξαρχής το site σε drupal 6 :!:

Εγώ προς το παρόν συστήνω drupal 6.........