Δημοσιεύτηκε: 27 Μάιος 2011, 10:50
από monkgr
M.Jackson έγραψε:Θα ήθελα πίσω το GNOME αλλά την έκδοση 2 μιας και η 3 δεν την έχω συνηθίσει ακόμα

Ἂν εἶναι τὸ Gnome Shell ποὺ σὲ ἐνοχλεῖ (ὅπως κι ἐμένα!), μπορεῖς πάντα νὰ δουλεύεις σὲ Gnome fallback, ποὺ σοῦ προβάλλει τὸ γνωστὸ panel. Δὲν τὸ ἔχω δουλέψει ἔτσι, ὁπότε δὲν ξέρω ἂν θὰ ἔχεις ὅλη τὴ λειτουργικότητα καὶ τὴ δυνατότητα παραμετροποίησης τοῦ Gnome 2.x. Ἐπιστροφὴ στὸ 2 δὲν νομίζω νὰ γίνεται, γιατὶ μιλᾶμε γιὰ ριζικὴ άλλαγὴ στὶς βιβλιοθήκες gtk (ἤδη ἔχουμε gtk3), ποὺ λογικὰ θὰ πρέπει νὰ βελτιώνουν πολλὰ πράγματα στὸν τομέα τῆς λειτουργικότητας. Ἡ διαμόρφωση τοῦ Gnome Shell σὲ ἀντίστοιχα λειτουργικὴ «βιτρίνα» τοῦ Gnome3 ἴσως χρειαστεῖ λίγο καιρό, ἀλλὰ σὲ βάθος χρόνου θὰ γίνει καὶ αὐτὸ.
Πάντως μπορεῖς ἄνετα νὰ διαμορφώσεις τὸ LXDE ἢ τὸ Xfce ἔτσι ποὺ νὰ μοιάζουν μὲ τὸ παλιὸ καλὸ Gnome. Εὐτυχῶς, στὸν κόσμο τοῦ Linux πάντα θὰ ὑπάρχει ἡ πληθώρα ἐπιλογῶν, ὅπως καὶ τὰ ἀντίστοιχα ἀνήσυχα πνεύματα - ποὺ «δὲν βολεύονται μὲ λιγότερο οὐρανό» καὶ ποὺ θὰ προχωρήσουν σὲ λύσεις σὲ ὅ,τι δὲν τοὺς κάνει.