Δημοσιεύτηκε: 30 Μάιος 2011, 14:29
από simosx
valeria έγραψε:
τώρα λοιπόν προσπάθησα να κάνω το ίδιο και με αυτόν που έχω μπροστά μου αλλα έχει πολλές επιλογές και δεν ξέρω πια θα μου κάνει την ίδια δουλειά . είμαι στο σημεία που έχω περάσει τα Windows 7 Starter και έχω κατάτμηση και θέλω να περάσω το recovery manager , οποτε πια επιλογή πατάω ??????????

Πρέπει να πω ότι δε γνωρίζω τις ιδιαιτερότητες του HP Recovery Manager και συγκεκριμένα το πως συμπεριφέρεται όταν υπάρχουν κατατμήσεις με Ubuntu.

Αυτό που θα έκανα στη θέση σου, τουλάχιστον για δοκιμή, είναι
1. Κάνεις αυτά που έχεις να κάνεις με αυτό το HP Recovery Manager, και εγκατάσταση Windows, όπου φτιάχνεις (όπως κατάλαβα), τις κατατμήσεις για C: (30GB) και D: (260+30=290GB). Δηλαδή, με το Recovery Manager φτιάχνεις τα πάντα όπως το θέλει.
2. Έπειτα, βάζεις το LiveUSB/LiveCD του Ubuntu και κόβεις από το D: όσο χώρο χρειάζεται για να βάλεις Ubuntu.
Το Ubuntu θα φτιάξει μια εκτεταμένη κατάτμηση (extended partition) και θα βάλει μέσα το / και το swap. Και ελπίζουμε ότι το Recovery Manager δε θα το πειράξει πια.

Υπάρχουν και άλλες επιλογές, ωστόσο δοκίμασε το παραπάνω.
Θέλουμε πάντα ένα ακόμα χρήστη Ubuntu και ευχαριστούμε πολύ για τον κόπο που κάνεις ;-).