Δημοσιεύτηκε: 10 Ιουν 2011, 11:26
sv1jsb έγραψε:Συνάδελφε χαιρετώ,
καλώς ήρθες στην οικογένεια των ραδιοερασιτεχνών. Όπως μπορείς να καταλάβεις και από το διακριτικό μου είμαι μερικά χρόνια ρ/ε κατηγορίας 1.
Έχω σταματήσει όμως να ασχολούμαι με το άθλημα εδώ και 4-5 χρόνια λόγω μετακόμοισης. Είχα ασχοληθεί όμως πολύ, χρησιμοποιούσα αποκλειστικά
CW και έβγαινα με QRP μηχανήματα. Το μεγαλύτερο μου ήταν 5W (το FT-817).
Για οποιαδήποτε απορία, ερώτηση είμαι στην ακρόαση.
Φιλικά,
Ανδρέας.
Γειά σου συνάδελφε Ανδρέα! Με λένε Μάνθο & χαίρομαι πολύ που ήρθα στην οικογένεια των ραδιερασιτεχνών! Ώώώ, CW (Continuous Wave) δηλαδή ραδιοτηλεγραφία σε Μόρς. Η ελίτ των ραδιοερασιτεχνών! Πολύ ωραία.
simosx έγραψε:Είναι εφικτό να περάσεις δεδομένα (data) μέσα από τις μπάντες ραδιοερασιτεχνών; Φυσικά με μικρές ταχύτητες, ωστόσο να είναι δεδομένα.
Ναι, όπως έγραψε & ο συνάδελφος Ανδρέας (SV1JSB) πιό πάνω μπορείς. Είναι δυνατό να μεταφέρεις ακόμη & internet μέσω ασυρμάτου.
http://www.ham.gr/sv1rd/packet/lecture.txt
Χαρακτηριστικά αναφέρω τις παραγράφους 13, 14 & 15 του άρθρου 2 (ορισμοί) από το ΦΕΚ 1579Β/2002 που λένε τα εξής:
13. Ψηφιακή επικοινωνία (digimode): Είναι η ασύρματη μετάδοση ψηφιακών δεδομένων (bits), της υπηρεσίας ραδιοερασιτέχνη.
14. Τηλεοπτική επικοινωνία (ATV-Amateur TeleVision): Είναι η ασύρματη μετάδοση εικόνων μεγάλου εύρους συχνοτήτων εκπομπής, της υπηρεσίας ραδιοερασιτέχνη.
15. Τηλεοπτική επικοινωνία αργής σάρωσης (SSTV-Slow Scan TeleVision): Είναι η ασύρματη μετάδοση σταθερών εικόνων μικρού εύρους συχνοτήτων εκπομπής της υπηρεσίας ραδιοερασιτέχνη.
Ακόμη με την έλευση της ψηφιακής εποχής (κινητά τηλέφωνα, ψηφιακή τηλεόραση & ραδιόφωνο) δεν ήταν δυνατόν ο ασύρματος να μείνει ψηφιακά αναλφάβητος. Ήδη μία εταιρία (I-COM) έχει φτιάξει ένα σύστημα ψηφιακού σήματος για ασυρμάτους (D-STAR) & αν θυμάμαι καλά υπάρχει οδηγία που λέει ότι το αργότερο μέχρι τέλους του 2017 ο ασύρματος θα μεταβεί πλήρως & αυτός σε ψηφιακό σήμα.