Δημοσιεύτηκε: 30 Ιουν 2011, 20:46
από yobo
M.Jackson έγραψε:Ένα USB 8GB είναι αρκετό για να κάνω εγκατάσταση κάποιο λειτουργικό σύστημα και να το έχω πάντα μαζί μου; Θα χρειαστώ μάλλον ένα minimal που να είναι πετσοκομμένο με τα πλήρης απαραίτητα αλλά παράλληλα να μπορεί να τρέξει σε οποιοδήποτε Hardware. Υπάρχει κάτι καλό; (Θα προτιμούσα κάτι σε KDE)

Arch Linux ξεχνάμε γιατί από την πήρα που έχω η εγκατάσταση θα παίζει σε συγκεκριμένο υλικό. Τo Kubuntu αλλά σε κάποια άλλη έκδοση πιο απλή;

Εγώ σε USB 4 GB έχω triple boot! Linux Mint Debian Edition (LMDE) για πλήρες γραφικό περιβάλλον, Puppy για πιο lightweight καταστάσεις (με τη λεγόμενη εγκατάσταση frugal αυτό είναι και permanent) και τέλος ένα Tiny Core Linux το οποίο υποτίθεται το έβαλα για εκπαιδευτικούς λόγους αλλά δεν έχω ασχοληθεί καθόλου...

Με εξαίρεση τις διανομές όπου μπορείς να κάνεις frugal εγκατάσταση όπως το puppy σε μια κανονική διανομή (πχ Debian, Ubuntu, LMDE κλπ) η διαδικασία για να κάνεις την χρησιμοποιείς ως permanent είναι λίγο πιο πολύπλοκη αλλά όχι κάτι δύσκολο για κάποιον που ξέρει τα βασικά και μπορεί να διαβάσει ένα tutorial. Το είχα παλιότερα με Debian 5 (Lenny).