Δημοσιεύτηκε: 05 Ιούλ 2011, 04:58
από Star_Light
ΛΟΙΠΟΝ Μιας και μου αρεσαν πολυ τα runlevels και τα ξεψαχνισα στην κυριολεξια...

εχω να κανω μια συγκεκριμενη ερωτηση. Λεμε τοσο καιρο πως το λειτουργικο μας συστημα ειναι ελαφρυ.

Ωραια. Γιατι ?

1.Επειδη ας πουμε σε καθε runlevel τρέχει ενας συγκεκριμενος αριθμος απο υπηρεσιες ?????
Ας πουμε και την top που τρεχω μου εμφανιζει υπηρεσιες που τρεχουν στο runlevel2 δηλαδη σε αυτο που βρισκομαι τωρα
σε κανονικη λειτουργια... αν καποιος στο μεταξυ θελει να δει σε τι level ειναι μπορει να δωσει

Κώδικας: Επιλογή όλων
who -r

και μετα μπορει να παει στον
Κώδικας: Επιλογή όλων
/etc/rcX.d

οπου X ειναι ο αριθμος που περιγραφει το level στο οποιο βρισκομαστε και να δει εκει μεσα ποιες υπηρεσιες τρεχει στο συστημα του.

ΕΠισης η 2η απορια μου ειναι οτι σε ενα κειμενακι που διαβαζα ξενο σχετικα με τον MBR ουσιαστικα λεει πως ξεκιναει απο ενα starting point οπου εκει παιζουν πληροφοριες κλειδια πχ με τον αριθμο των κατατμησεων και τι ειδους ειναι.... ακριβως σε αυτο το σημειο βρισκεται και ο boot loader ετσι??? Η εστω ενα αρχικο του μερος?!

επισης 3. Λεει πως μια βασικη αδυναμια του LILO Ηταν πως δεν μπορουσε να αναγνωρισει - αντιληφθει τα filesystem του υπολογιστη... δηλαδη τι εννοει με αυτο??? Οτι δεν μπορει να αναγνωρισει αν ενας sector ειναι ext3 ή κατι αλλο πχ????