Δημοσιεύτηκε: 23 Ιούλ 2011, 19:21
the_eye έγραψε:Μονολιθικός πυρήνας με αρκετή απλούστευση, σημαίνει ότι όλο το λειτουργικό υλοποιείτε από τον πυρήνα.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... cture2.svg
Nαι βασικα αυτο συμβανει οταν χρησιμοποιουν τον πυρηνα σαν συνωνυμο του λειτουργικου συστηματος.
ΟΠοτε θεωρουν πως ολο το λειτουργικο συστημα υλοποιειται στον πυρηνα μιας και αυτος υλοποιειται σε εναν ενιαιο χωρο διευθυνσεων.
Αλλα υπαρχουν αρκετες διχογνωμιες και για αυτο. Πχ το Linux απο μονο του δεν ειναι λειτουργικο συστημα
ειναι απλα ενας πυρηνας... Λειτουργικο συστημα θα θεωρηθει απο την στιγμη που θα γινει συνθεση με το εγχειρημα του γκνου
για αυτο αν καποιος τρεξει απο το τερματικο την εντολη
- Κώδικας: Επιλογή όλων
uname -a
θα δει GNU/Linux
Moνολιθικος ειναι ο πυρηνας που εκτελειται σε εναν ενιαιο χωρο διευθυνσεων οπως ειπαμε και πιο πανω. Αυτο το ενιαιος χωρος διευθυνσεων δεν το εχω ξεδιαλυνει προσωπικα εγω ακομη ειναι ας πουμε σαν τον εικονικο χωρο διευθυνσεων μιας διεργασιας που ουσιαστικα βλεπει ολη την μνημη σαν να ειναι δικια της???!... ειναι αυτο που λεει ο the_eye αλλα θελω να το ψαξω περισσοτερο τι ακριβως εννοει με αυτο.
Πολυ φοβαμαι πως αν δεν γνωριζουμε πως λειτουργει ο πυρηνας (οχι τοσο προγραμματιστικα) αλλα ως προς την λειτουργια του δεν μπορουμε να πεισουμε με ευκολια εναν "αντιδραστικο" χρηστη να αλλαξει λειτουργικο συστημα. Ο πυρηνας ειναι αμεσα υπευθυνος για την διαχειριση των πορων και του υλικου του συστηματος μας επομενως πως θα απαντηθει η ερωτηση.... "Τα windows καταλαμβανουν περισσοτερους πορους.. ενω το Linux οχι?"
Εχω προβληματιστει.