Δημοσιεύτηκε: 15 Ιουν 2008, 12:58
από sentient6
Καλημέρα...

Μιας και χτες μπήκα απο windows, ξενέρωσα απίστευτα με τον χρόνο που έκανε μέχρι να ανοίξει και το τελευταίο πρόγραμμα στο bootάρισμα.. κι έτσι είπα να κάνω μία σύγκριση στον χρόνο εκκίνησης ubuntu - widows XP :lol:

Είναι λίγο άδικο για τα windows, αλλά πφφφφ. Ο ΗΥ μου είναι Pentium4 3.0GHZ, 2x512 MB RAM DDR1 @ 400MHz. Και στα windows έχω να κάνω φορμάτ απο τον Οκτώβρη (αλλά έχω να μπω απο τότε περίπου) και τα προγράμματα στο start up που έχω αφήσει είναι: 1) Nod32 2) Comodo firewall 3) "δίκτυο" 4) msn live 5) ati config.

• Ubuntu Hardy Heron 8.04

Από την στιγμή που πάτησα enter στον Grub μέχρι και το log in screen ->33.61 sec

και χωρίς να σταματήσω το χρονόμετρο απλά βάζοντας όσο πιο γρήγορα μπορώ τα στοιχεία μου και μέχρι να φορτώσουν το ubuntu -> 39.73 sec

:arrow: Συνολικός χρόνος απο Grub -> desktop => 1min 13sec και 34/100 :!: :!:

• Windows Xp Pro SP2

Από την στιγμή που πάτησα enter στον Grub μέχρι και το "Καλως Ορίσατε" (δεν έχω log in screen) -> 40.36 sec

Από το "Καλως Ορίσατε" και μέχρι να εμφανιστεί το desktop -> 27.39 sec

Από κεί μέχρι και να φορτώσει το msn, δηλαδή και το τελευταίο πρόγραμμα -> 133.25 sec (την περισσότερη ώρα φόρτωνε ή εκανε updates το nod, αλλά οπως και να έχει, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα)

:arrow:Συνολικός χρόνος απο Grub -> desktop => 3min 20 sec 96/100 :!: :!:

Σχεδόν στον μισό χρόνο boot-αρουν το ubuntu ;) Και οι χρόνοι απόκρισης ίδιων προγραμμάτων είναι μικρότεροι, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα....

*Οι μετρήσεις γίνανε απο το κινητό μου :P
**Το σφάλμα είναι ± 1 sec :roll:
**Αν δεν βαριέστε πάρτε κι εσείς μετρήσεις... Έστω μόνο για το ubuntu :P