Δημοσιεύτηκε: 30 Σεπ 2011, 09:18
από Dimitris
Και θα σας πω τη δικιά μου εμπειρία από τον εργασιακό τομέα. Ψάχνω από τον Αύγουστο ένα φοιτητή πληροφορικής για πρακτική (επί πληρωμή). Μου στείλανε συνολικά 2 βιογραφικά με email, 1 ήρθε αυτοπροσώπος και το άφησε, και 2 στειλανε δυο γραμμές μαζικό email σε 10 διευθύνσεις. Από τον Αύγουστο μέχρι τώρα 5 αιτησεις από φοιτητες; Στο κάθε έτος υπάρχουν τουλάχιστον 100, και η ανακοίνωση έγινε σε 3 ΤΕΙ στη βόρεια Ελλάδα. Πού είναι όλοι οι υπόλοιποι; Ή έχουν βρει ήδη δουλειά, ή δεν ενδιαφέρονται να βρουν ή έχουν τόσα πολλά λεφτά που δεν τους νοιάζει. Και όταν ζήτησα την αναλυτική βαθμολογία σε pdf μου την έστειλε ο ένας σε mht (θα πέρνατε κάποιον για προγραμματιστή όταν δε μπορεί να μετατρέψει ένα mht σε pdf; Για πείτε μου) κι ο άλλος σε jpg. Από τους 2 που στείλανε email ο ένας μόνο μου έστειλε το βιογραφικό του σε απλό pdf, και ο άλλος σε doc. Δε ζήτησα κάποιον που να έχει εμπειρία, ούτε κάποιον που να γνωρίζει 10 γλώσσες προγραμματισμού. Τα απλά στοιχειώδη: να ξέρει να στέλνει ένα σωστό email και να δημιουργεί ένα pdf. Τα συμπεράσματα δικά σας.