Δημοσιεύτηκε: 07 Οκτ 2011, 12:32
ALdaperan έγραψε:Αν τα παραπάνω τα λες συνθήκες εργασίας και "οραματιστής" Jobs τότε τι να πω , ίσως το βλέπουμε από διαφορετική οπτική
Σε κανένα σημείο δεν έχω αναφερθεί σε συνθήκες εργασίας.
Μάλλον δεν πρόκειται για διαφορετική οπτική, αλλά για θέμα γλώσσας
Th P έγραψε:
Από το λεξικό Τριανταφυλλίδη:
οραματίζομαι: 1. δημιουργώ ένα όραμα, έναν εξιδανικευμένο στόχο στον οποίο επικεντρώνονται οι ελπίδες μου ή αποβλέπουν οι ενέργειές μου
2. (σπάν.) βλέπω όραμα.
Th P έγραψε:Το όραμα και η προσφορά στην ανθρωπότητα δεν είναι ταυτόσημα
Edit: μπορεί η υλοποίηση να έχει σαν αποτέλεσμα την προσφορά,
αλλά μπορεί και όχι. Με τον τρόπο του οραματιστής ήταν και ο Χίτλερ............
ALdaperan έγραψε:Αλλά και τον κολοσσό αυτό που είναι πρώτος σε χρηματιστηριακή αξία παγκοσμίως δεν τον έκανε με το σταυρό στο χέρι (
Σε κανένα σημείο δεν υπερασπίστηκα τον καπιταλισμό
επίσης καπιταλισμός και σταυρός στο χέρι δεν ταιριάζουν
ALdaperan έγραψε: Μια τόσο μεγάλη εταιρία οφείλει να κάνει φιλανθρωπίες
ποιός κανόνας στον καπιταλισμό το λέει αυτό;
αντιθέτως:
έγραψε: η δημοσιοποίηση δωρεών συνήθως συνοδεύεται και από όχι και τόσο αλτρουιστικούς λόγους, όπως υποκρισία, φοροαπαλλαγές, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, πολιτική προβολή κλπ.
και για να μην παρεξηγούμαι, υπενθυμίζω τη θέση μου:
Th P έγραψε: monkgr έγραψε:Καλὸ θὰ ἦταν νὰ κρίνουμε τοὺς ἀνθρώπους ὄχι μὲ τὰ κριτήρια τῆς δικῆς μας ἐποχῆς, ἀλλὰ τῆς δικῆς τους. Ὅταν στηνόταν ἡ Apple (ἡ ἑταιρεία-κολοσσός, ποὺ λὲς κι ἐσύ, δὲν ἦταν ἐξ άρχῆς κολοσσός· ἀπὸ ἕνα γκαρὰζ ξεκίνησαν οἱ δύο Steve, συναρμολογὼντας κομμάτια ἀπὸ ἀνταλλακτικὰ κάποιας ἑταιρείας τοῦ Palo Alto, ὅπου δούλευε ὁ Jobs), τὸ ἐλεύθερο λογισμικὸ δὲν ὑπῆρχε καλὰ-καλὰ οὔτε σὰν ἔννοια. Ἡ Microsoft ἦταν στὰ σπάργανα, DOS δὲν ὑπῆρχε κἄν, ἡ IBM δὲν εἶχε ἀκόμα κυκλοφορήσει τὸ PC της, τὸ «σοβαρὸ» λειτουργικὸ τῆς ἐποχῆς ἦταν τὸ... καινοτόμο CP/M... Καὶ οἱ δύο Steve (ποὺ στὴν πορεία ἔμειναν... ἕνας, ὁ Jobs, ἀφοῦ ὁ Wozniak πούλησε τὸ μερίδιό του καὶ τὸ ἔρριξε στὴν ὀργάνωση ρὸκ συναυλιῶν(!)) ὄχι μόνο δὲν εἶχαν στὸ νοῦ τους τὸ κέρδος, ἀλλὰ οὔτε ποὺ τὸ φαντάζονταν τὶ ἐξέλιξη θὰ εἶχε ἡ «μούρλα» τους.
Συμφωνώ απόλυτα!
και το μόνο που θα προσθέσω είναι ότι ασχέτως με το αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με την πολιτική μιας εταιρείας όπως η Apple,
δεν μπορούμε παρά να αναγνωρίσουμε σαν πετυχημένο "εξιδανικευμένο στόχο" τη δημιουργία ενός κολοσσού με αφετηρία ένα γκαράζ!
Φιλικά
Θανάσης Π.