Δημοσιεύτηκε: 24 Οκτ 2011, 16:35
από modenas88
Ψήφισα Gnome 3 με Gnome Shell! Αν θα έβαζα και 2η επιλογή θα ήταν Gnome 3 με Unity. Δεν έχω φανατιστεί με κάποιο απλά το GS μ' αρέσει λίγο περισσότερο. Στα fallback και *'Gnome 2'* ούτε καν σκέφτομαι να πάω! Αν και το Gnome 2 classic (panel) είναι περισσότερο ώριμο, σταθερό και παραμετροποιήσημο, το θεωρώ (και είναι πλέον) παρωχημένη τεχνολογία ΚΑΙ σαν κώδικας/βιβλιοθήκες(Gnome3 VS Gnome2) αλλά ΚΑΙ σαν σχεδίαση/design (Gnome Shell & Unity VS fallback mode!!! & Gnome classic/panel). Επίσης να σημειώσω ότι ο Η/Υ μου χρησιμοποιείται ως Desktop και όχι πχ ώς σταθμός εργασίας. Και ότι όποιο "γραφικό περιβάλλον" και να χρησιμοποιώ δεν το πολυαλλάζω, αλλά θέλω όμως να υπάρχει η δυνατότητα παραμετροποίησης!

Όσο για την παραμετροποίηση (και σταθερότητα) των GS και Unity είναι σχεδόν αδύνατο να μην έρθει στο μέλλον, αφού ο κώδικας τους είναι "ελεύθερος" και ανοικτός και μένει κάποιος/οι -οποισδήποτε- να ασχοληθεί, με πρωτότυπες ιδέες και συγγραφή κώδικα, για να εμφανιστούν επιπλέον δυνατότητες παραμετροποίησης. Αυτό είναι ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα που έχεις, όταν χρησιμοποιείς ΕΛΛΑΚ ;) :thumbup:. Δηλαδή το Gnome 2 classic/panel όταν βγήκε ήταν το ίδιο παραμετροποιήσημο, σταθερό και με ίδια υποστήριξη από τις κάρτες γραφικών όπως σήμερα...;;; ...δεν νομίζω! Για το Unity που τυχαίνει και έχω διαβάσει από τους developers του... μέχρι την 12.04 θα δώσουν το μεγαλύτερο βάρος ώστε να γίνει σταθερότερο και με ποιοτικότερο κώδικα. Από εκεί και πέρα θα αρχίσουν να το εξελίσσουν και να το κάνουν πιο παραμετροποιήσημο. Λογικά παρόμοια πορεία θα ακολουθήσει και το GS.

Η ψηφοφορία δεν είναι τόσο "δίκαιη" προς τα Gnome Shell και Unity (Gnome 3) (όχι μόνο σαν σύνολο αλλά και ανεξάρτητα. πχ μπορεί σε κάποιον να δούλεψε μόνο το Unity και όχι το GShell), επειδή σε κάποιους δεν δούλεψαν όπως περίμεναν και μπορεί να σχημάτισαν κακή γνώμη και να μην τα χρησιμοποιούν. Αν και ο τίτλος το αναφέρει *ξεκάθαρα*, "Ποια έκδοση του gnome χρησιμοποιείτε;" και όχι ποιο σας αρέσει. Δηλαδή εγώ πχ που είμαι (ας πούμε) ένα από τους τυχερούς που μου δουλεύουν όλα μια χαρά, απλά επιλέγω πιο μ' αρέσει (άρα χρησιμοποιώ).

Επίσης, είμαι χαρούμενος που ο 6ετίας H/Y με κάρτα γραφικών 256MB μπορεί και τρέχει Α-Ν-Ε-Τ-Α γραφικά περιβάλλοντα του 2011-12. Και με τα win7, με κουρεμένες εφαρμογές εκκίνησης και υπηρεσίες ΚΑΙ το δείκτη της "απόδοσης" τέρμα προς τις επιδόσεις και όχι στην εμφάνιση (αφού τώρα μοιάζουν με XFCE :P ) -*αντικειμενικά*- σέεεεερρρρρρρνεεεταιιιιι...

υ.γ. Καλά, έβαλες στη ψηφοφορία το fallback mode και δεν έβαλες το Unity 2D; :?: