Δημοσιεύτηκε: 25 Οκτ 2011, 15:46
από lucinos
@yobo, το θέμα είναι να υπάρχει μια αξιοπιστία. Όταν κάποιος θέλει να πάρει λάπτοπ, και δεν θέλει πάνω windows έχει κάποιες λογικές απορίες: Θα αναγνωριστεί κανονικά όλο το υλικό ή θα πρέπει να το χακέψω; Το λίνουξ που έχει πάνω είναι συνήθως μια απίθανη διανομή με nagware. Αν τού βάλεις κάτι καινούργιο θα τρέξει σωστά; Θα έχει πρόβλημα με μεγάλη κατανάλωση και υπερθέρμανση; Αντί να έχουμε 500 επιλογές και καμμία να ξέρουμε τι σημαίνει θα έπρεπε κάπου να λέμε "αγόρασα αυτό το μοντέλο, έβαλα την τάδε διανομή και όλα καλά" ώστε να ξέρουμε οι υπόλοιποι πού βαδίζουμε.
Εγώ στον σταθερό και έχω πρώβλημα με το skype και το pulseaudio. Στο 10.10 έχω σκοτώσει το pusleaudio και πάει καλά. Αν τού έβαζα το 8.04 δεν θα είχα καν το πρόβλημα. Στο 11.10 όμως δεν θέλω να κάνω το ίδιο και αυτό σημαίνει ότι πρακτικά δεν έχω skype. Αυτό πώς θα ήξερα ότι θα είχα αυτό το πρόβλημα; Δεν μπορούσα να το ξέρω. Απλά μού έτυχε. Και στα λάπτοπ αυτά είναι ακόμα χειρότερα.

Είναι μακράν καλύτερα να έχουμε τρεις επιλογές πού τις γνωρίζουμε παρά 100 που δεν έχουμε ικανοποιητικές πληροφορίες και δεν μπορούμε να τις δοκιμάσουμε. Επίσης όταν ένα ανώτερο μοντέλο είναι φτηνότερο με windows λες λογικά ότι με δουλεύουν. Τελευταία φορά που το έψαχνα σε όσα μοντέλα το έψαχνα ίσχυε αυτό. με windows έβρισκες κάτι καλύτερο και φτηνότερο. Είναι σαν να σού λένε πάρε με windows και σβήστα.