Δημοσιεύτηκε: 04 Δεκ 2008, 16:08
από ilpara
codedash έγραψε:Δεν έχω ασχοληθεί γενικά με linux και αποφάσισα να δοκιμάσω Ubuntu. Τρέχω ακόμη xp και χτες πρόσεξα σερφάρνοντας πως η Ubuntu βασίζεται σε μία άλλη διανομή την Debian, από την οποία δεν έχει ξεφύγει, αλλά αυτό που κάνουν είναι να προσφέρουν τελικά μια debian πιο φιλική για desktop. Δεν έχω πρόβλημα που ξεκίνησαν από Debian, η οποία είναι πάρα πολύ καλη, αλλά με ξενερώνει που ακόμη υπάρχουν deb πακέτα, αντί να υπάρχουν ubu πακέτα, και γενικά υπάρχει αυτό το δέσιμο. Ξεκίνησε με έτοιμη βάση η ubuntu αλλά θα μ άρεσε να ακολουθήσει δική της πορεία, δικά της πακέτα κλπ.
Αν είπα κάποια ανακρίβεια σορυ και διορθώστε... Αύτο που τελικά θέλω να πω είναι αν αποφασίσω να περάσω σε linux και όχι mac τουλάχιστον, να έχω μια διανομή που θα είναι εύκολη στη χρήση, αλλά παράλληλα να ναι αυτόνομη.
Αν το χω πιάσει σωστά το θέμα, αυτή η εξάρτηση εσάς δε θας ενοχλεί;

Όχι η εξάρτηση δεν μας ενοχλεί. Διάβασε τη συνέντευξη Τόγια στο πρώτο τεύχος του δωρεάν ηλεκτρονικού περιοδικού της κοινότητας ubuntistas και θα καταλάβεις δυο πράγματα παραπάνω περί κοινότητας. Επίσης διάβασε και το άρθρο "πως βρίσκω λύσεις.." στο ίδιο περιοδικό. Στο Ελεύθερο Λογισμικό και Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ) όλες οι κοινότητες μπορεί να ακολουθούν διαφορετικό δρόμο αλλά συνεργάζονται στενά και αυτό είναι ιδιαίτερα καλό και όχι αρνητικό, γιατί όλες έχουν τον ίδιο τελικό στόχο, το GNU/Linux και το ΕΛ/ΛΑΚ. Το ubuntu είναι πολύ καλή διανομή για αν ξεκινήσεις κυρίως διότι έχει πολύ δραστήρια ελληνική κοινότητα που προσφέρει πολύ καλή τεχνική υποστήριξη και κατά δεύτερον διότι είναι φιλική στον αρχάριο!