Δημοσιεύτηκε: 17 Δεκ 2011, 20:56
έγραψε:Θέλεις να προγραμματίσεις επαγγελματικά σε τέτοιο περιβάλλον; Για iOS ή για OS/X;
Αν απλά ψάχνεσε, θα πρότεινα να δεις για Android
Επαγγελματικά οχι (αν εννοείς να ασχοληθω αποκλειστικά με αυτό), πιο πολύ σαν χόμπυ! Παρακολουθώ γενικά τα νέα της τεχνολογίας είτε με αφορούν είτε όχι. Βλέπω εφαρμογές που κυκλοφορούν (και για iPhone και για Android) και κατά καιρούς έχω νέες ιδέες. Αυτή τη φορά είχα μία, που αποφάσισα να την υλοποιήσω εάν μπορώ. Η γλωσσα προγραμματισμού που χρησιμοποιεί το xcode ειναι η objective-c, αν έχεις εμπειρία σε γλώσσες όπως η c, c++, smalltalk κλπ, τότε με λίγη υπομονή και λίγο διάβασμα θα μάθεις την objective-c χωρίς κόπο. Αυτή ήταν και η δική μου περίπτωση, έκατσα και έμαθα την obj-c και ήδη έχω φτιάξει αρκετά πράγματα στο xcode χωρίς να έχω ανεβάσει τίποτα στο Appstore (όχι ακόμα τουλάχιστον). Έχεις δίκιο για την πρότασή σου σχετικά με το Android, αλλά ο προγραμματισμός απαιτεί γνώσεις java, που δεν έχω και μεγάλη εμπειρία, ίσως ασχοληθώ αργότερα.. Ποιός ξέρει!
έγραψε:Αν ο στόχος ήταν να προγραμματίσεις μέσω Vmware στο OS/X, πιστεύω ότι η ταχύτητα του συστήματος θα ήταν πολύ χαμηλή λόγω του VMWare,
και λόγω προβλημάτων στη προσομοίωση.
Πολύ σωστά πιστεύεις! Όντως η ταχύτητα ήταν απελπιστικά χαμηλή, αλλά υπάρχουν τρόποι να το διορθώσεις αυτό.
έγραψε:Πλάκα με κάνεις; 173 σελίδες δικηγορίστικα-ακαταλαβίστικα για τον μέσο απλό χρήστη, ειδικά αν δεν γνωρίζει και καλά Αγγλικά; Απαράδεκτο! Εξ ου και κανείς απλός μέσος χρήστης με κακή ή ανύπαρκτη γνώση της Αγγλικής δεν διαβάζει ποτέ την άδεια χρήσης τέτοιων λειτουργικών κι απλά πατάει αποδοχή και πάμε παρακάτω. Ποιά πολιτική σ' αυτό το ζήτημα είναι χειρότερη: της MS ή της Αpple; Είναι και οι δύο το ίδιο απορριπτέες.
έγραψε:ο δε μακαρίτης Στεφανάκος (Steve) προσπαθεί να τον ανταγωνιστεί πουλώντας το λειτουργικό του φτηνότερα αλλά συνοδεύοντας το πακέτο με υπολογιστές που το υλικό τους είναι συμβατό μόνο με το εκάστοτε φθηνό λειτουργικό, αλλά σε σχέση με τους κοινούς Η/Υ είναι πανάκριβοι.
Όλα τα προιόντα της Apple τιμολογούνται 30% περισσότερο από την κανονική τους αξία, απο τα iphone, ipad μέχρι τους υπολογιστές. Και όμως σπάνε ρεκόρ πωλήσεων. Ο μακαρίτης ήταν μαρκετίστας με όλη την σημασία της λέξης, "δημιουργούσε" ανάγκες στην αγορά και τις κάλυπτε ο ίδιος. Δεν λέω, υπάρχουν χαρακτηριστηκά στα προιόντα του που αξίζουν, αλλα ως εκεί, οι τιμές είναι γελοίες. Πέθανε και όλοι τον εκθείασαν. 3 μέρες μετά πέθανε και ο Dennis Richie και για αυτόν ούτε λόγος στην tv.