Δημοσιεύτηκε: 18 Ιαν 2012, 20:43
nikosal έγραψε: Επιπλέον δεν νομίζω να ισχύει πια αυτό το περί μη συνδεδεμένης όταν είναι στο ρεύμα κλπ. συν ότι ο χρόνος, όπως επισημάνθηκε είναι πολύ μικρός (45 μέρες) ούτως ή άλλως.
Έχω πολύ περιορισμένες γνώσεις στη χημεία (μιας και σε αυτόν τον τομέα ανήκει το θέμα εν μέρει), αλλά απο ότι γνωρίζω, η θερμότητα που παράγεται από το υλικό του υπολογιστή είναι επιβλαβής για την λειτουργία της μπαταρίας (ειδικά λιθίου).
Όταν ο υπολογιστής δεν είναι στο ρεύμα η μπαταρία δεν δέχεται τόση θερμότητα από το υλικό, αφού οι περισσότεροι υπολογιστές είναι ρυθμισμένοι να ρίχνουν τις επιδόσεις για μεγαλύτερη διάρκεια. Αλλά και ίδια θερμότητα να δεχόταν, νομίζω ότι δεν θα είχε τα ίδια επιβλαβή αποτελέσματα, επειδή η μπαταρία είναι σε λειτουργία.
Επιπλέον διάβασα και αυτό: http://thisweekinbatteries.blogspot.com/2010/02/pull-plug-your-battery-will-thank-you.html
Από ότι βλέπω είσαι χημικός στην ιδιότητα, οπότε ότι μου πεις περί του άρθρου αυτού, δηλαδή αν είναι σωστό ή όχι, θα το δεχτώ χωρίς δεύτερη σκέψη.
Απλά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η θερμότητα και το φορτίο που δέχεται μία μπαταρία συνεχώς στο ρεύμα, δεν επιρεάζουν την λειτουργία της.
nikosal έγραψε:Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι, όταν το αγόρασα, το κουτί ήταν ανοιχτό και η μπαταρία στη θέση της, κάτι που έδειχνε (αυτό μου επιβεβαίωσε το μαγαζί) ότι το είχαν χρησιμοποιήσει για να το δείξουν κλπ. Επειδή δεν είμαι κανένας δύστροπος δεν έφερα καμία αντίρρηση, ούτε τώρα εννοώ ότι έγινε κακή χρήση πριν το παραλάβω, απλά δεν είχα την ευθύνη από την πρώτη στιγμή και από την πρώτη φόρτιση.
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι έτυχε να πέσεις σε ελαττωματική μπαταρία.