Δημοσιεύτηκε: 25 Ιαν 2012, 15:41
η αλήθεια είναι ότι εφόσον τα βιντεάκια είναι αυτοτελή δεν υπάρχει μεγάλη αναγκαιότητα να θέσεις προδιαγραφές. Ο vlc εμπειρικά λέω ότι παίζει τα πάντα και δεν βλέπω ισχυρό λόγο να επιβάλεις προδιαγραφές, ούτε καν στις αναλογίες. Τώρα επειδή αναφέρθηκε το .avi από τα λίγα που καταλαβαίνω σήμερα είναι κατώτερο. Προσωπικά την καλύτερη εμπειρία την έχω με τα .mkv, όχι μόνο το θεωρώ το καλύτερο αλλά είναι και ανοιχτό και νομίζω ότι καλό είναι να προτιμάμε τα ανοιχτά σε σχέση με το κλειστό .mp4. Επίσης ανοιχτό είναι το .ogg αλλά δεν ξέρω γιατί θα το προτιμούσε κάποιος. Δεν ξέρω τις τεχνικές λεπτομέρειες αλλά παλιά είχα λίγο κακή εμπειρία με τα ogg (αλλά τώρα φαίνεται να είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα)
Τώρα σχετικά με την ανάλυση, η γνώμη μου είναι αξίζει 1920:1080 (αντί κάποιας κατώτερης) γιατί πιστεύω ότι πάει να επικρατήσει, αλλά αυτό αν θέλεις υψηλή ανάλυση. Διαφορετικά έτσι και αλλιώς δεν είναι ίσως αναγκαίο να επιβάλεις κάποια ανάλυση.
Τώρα σχετικά με την ανάλυση, η γνώμη μου είναι αξίζει 1920:1080 (αντί κάποιας κατώτερης) γιατί πιστεύω ότι πάει να επικρατήσει, αλλά αυτό αν θέλεις υψηλή ανάλυση. Διαφορετικά έτσι και αλλιώς δεν είναι ίσως αναγκαίο να επιβάλεις κάποια ανάλυση.