Δημοσιεύτηκε: 28 Ιαν 2012, 11:16
Εγώ πάντως προσωπικά πιστεύω ότι το μεγαλύτερο κακό στον χώρο της τέχνης θα ήταν η καταπολέμιση της πειρατείας αφού χωρίς την πειρατεία οι εταιρίες θα μας πλάσαραν ότι μπούρδα υπάρχει με πάρα πολύ διαφήμιση και managment με σκοπό να πουλήσουν και μόνο... Τουλάχιστον τώρα κάποιοι από εμάς δεν κάνουμε το χατήρι σε κάποιες εταιρίες που η μοναδική τους σκοτούρα είναι να πουλήσουν... Όποιος αγαπάει πραγματικά την τέχνη και το κάνει από μεράκι και αγάπη δεν τον ενδιαφέρει το κέρδος αλλά η καταξίωση και η αναγνώριση της τέχνης του... Μου αναφέρει αρκετά συχνά ο πατέρας μου παλιούς καλλιτέχνες όπως τον Τσιτσάνη και τον Βαμβακάρη που έβγαζαν κάτι ψιλοδραχμές από τα μαγαζιά που έπαιζαν όλη νύχτα ασταμάτητα (και μάλιστα χωρίς μικρόφωνα και ευκολίες όπως σήμερα) αλλά και όμως ποτέ δεν έπαψαν να διασκεδάζουν τον κόσμο και έπαιζαν πραγματική μουσική και όχι τις μπούρδες που ακούμε τώρα από τον κάθε υποτιθέμενο καλλιτέχνη... Προσωπικά ούτε σε πειρατικά δεν καταδέχομαι να κατεβάσω τα αίσχοι που θεωρούνται τέχνη σήμερα όχι και να πληρώσω για αυτά... Αν σταματήσει η πειρατεία πολύ απλά θα κυκλοφορεί στην αγορά μόνο ότι είναι κερδοφόρο για τις εταιρίες αυτές αγνοώντας την πραγματική τέχνη προς όφελος της κερδοφορίας και της αισχροκερδίας...
Είναι δυνατόν τραγούδια που απότελούνται από στίχο που σχηματίζεται από τα παράγωγα μόνο μίας λέξης (Μωρό μου είσαι τέλεια χωρίς καμια ατέλεια τα πάντα στην εντέλεια) να πουλούνται 20-30 ευρώ και να έχουν και την απαίτηση να τα αγοράζει ο κόσμος ή να απορούν γιατί δεν πουλάνε παρά μόνο διανέμονται πειρατικά? Το χειρότερο είναι βέβαια ότι εμείς τα βόδια καθόμαστε και τα ακούμε κιόλας και μάλιστα τα κάνουμε και σουξέ. Ούτε για τσάμπα ούτε για πειρατικά δεν αξίζει τέτοια μουσική...
Είναι δυνατόν τραγούδια που απότελούνται από στίχο που σχηματίζεται από τα παράγωγα μόνο μίας λέξης (Μωρό μου είσαι τέλεια χωρίς καμια ατέλεια τα πάντα στην εντέλεια) να πουλούνται 20-30 ευρώ και να έχουν και την απαίτηση να τα αγοράζει ο κόσμος ή να απορούν γιατί δεν πουλάνε παρά μόνο διανέμονται πειρατικά? Το χειρότερο είναι βέβαια ότι εμείς τα βόδια καθόμαστε και τα ακούμε κιόλας και μάλιστα τα κάνουμε και σουξέ. Ούτε για τσάμπα ούτε για πειρατικά δεν αξίζει τέτοια μουσική...