Δημοσιεύτηκε: 11 Μαρ 2012, 03:04
από medigeek
Είχα παρόμοιο πρόβλημα όταν αγόρασα ένα καινούργιο router. Δεν άνοιγε το gmail, το yahoo news και μερικά άλλα sites.
Πήρα λοιπόν το router «υπό μάλης» ( :P ) στον ISP μου για να δω αν φταίει η γραμμή ή αν το router δεν είναι εντάξει... και εκεί δούλευε περίφημα! Ελέγξαμε τη γραμμή στο διαμέρισμα, όλα τέλεια. Εξάλλου με το router που μου έδωσαν από τον ISP ήταν όλα μια χαρά. Αποφάσισα να επιστρέψω το καινούργιο router στο κατάστημα που το αγόρασα. Ο πωλητής με στέλνει στο support τους. Εκεί 3 τύποι με κοίταξαν περίεργα όταν τους είπα το πρόβλημα και ένας μου λέει «Για να δούμε». Κι εκεί λειτουργεί ο router. «Μια χαρά ανοίγουν όλες οι ιστοσελίδες», εγώ όμως επιμένω. «Τα δοκίμασα όλα..» του αράδιασα μερικά βήματα και ανάφερα ότι «αλλαξα και το MTU σε 1480 και 1500». «Δοκίμασε 1450 MTU, κάτι πιο χαμηλό από 1480». Πάω σπίτι και δουλεύει τέλεια με 1450 MTU, ενώ με 1480, 1490 ή 1500 μαγκώνει. Τέλος. :)

Μου ακούγεται σαν πρόβλημα α) με τη γραμμή ή β) με τη ρύθμιση των MTU πακέτων:
viewtopic.php?p=229530&http#p229530

Μπορείς να αλλάξεις το MTU στο ubuntu (θα χρειαστεί να κάνεις disable/enable το network manager ή να επανεκκινήσεις τον υπολογιστή) ή στο router (θα χρειαστεί επανεκκίνηση του router). Για το ubuntu αλλάζεις το MTU από "automatic" σε κάποια άλλη τιμή:

Άρχισε από 1450, μετά 1460, 1470,... μέχρι 1500. Δες αν έχει διαφορά.

Στο laptop με ubuntu και στο desktop (υποθέτω έχεις ubuntu τώρα; :) ) δώσε το αποτέλεσμα της εντολής:
Κώδικας: Επιλογή όλων
tracepath www.google.com

Θα δείξει πώς αλλάζουν τα MTU.

Για windows, δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά ίσως κάποια από τις εντολές να δείξει το πρόβλημα:
Κώδικας: Επιλογή όλων
ping www.google.com
pathping www.google.com
tracert www.google.com