Δημοσιεύτηκε: 19 Δεκ 2008, 17:32
Έκανα μεταφορά του θέματος εδώ...νομίζω ταιριάζει καλύτερα.
Δεν έχω μεγάλη εμπειρία επι του θέματος...γι'αυτό θα κάνω μια μπακάλικη γενική περιγραφή την οποία θα πρέπει να απορρίψετε και να ψάξετε για κάποια καλύτερη αν πρόκειται να εφαρμόσετε κάτι:
Περιμένω να ακούσω και τις απόψεις άλλων, που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία και γνώση επι του θέματος, να μας κάνουν τα δικά του σχόλια
Δεν έχω μεγάλη εμπειρία επι του θέματος...γι'αυτό θα κάνω μια μπακάλικη γενική περιγραφή την οποία θα πρέπει να απορρίψετε και να ψάξετε για κάποια καλύτερη αν πρόκειται να εφαρμόσετε κάτι:
- ext3:
- ext2 + journaled (Δημιουργία logs πριν γίνει η οποιαδήποτε εγράφη/αλλαγή/τροποποίηση...σε περίπτωση σφάλματος, διακοπή ρεύματος κτλ μπορεί να κάνει επαναφορά σε ότι "χάλασε")
- αρκετά ασφαλές
- όχι ιδιαίτερα γρήγορο, όχι μικρή κατανάλωση
- υποστίζεται απο τον grub - reiserfs, reiser4 (διαφορετικά μεταξύ τους, αλλά απο τον ίδιο δημιουργό, (ο οποίος για να κάνουμε και λίγο κουτσομπολιό πέρυσι σκότωσε την γυναίκα του και πλέον είναι φυλακή) ):
- όχι μεγάλες διαφορές στο θέμα ταχύτητα σε σχέση με το ext3, σε μερικά σημεία όμως πιο γρήγορο.
- Απο όσο γνωρίζω, γενικά δεν έχει την ασφάλεια του ext3.
- .... περιορισμένες γνώσεις να πω κάτι άλλο
- jfs:
- Αρκετά γρήγορο
- Αρκετά μικρή κατανάλωση
- Σχεδόν καθόλου ασφαλές σε περίπτωση διακοπής ρεύματος κτλ., χρήση μόνο με ups - μπαταρία, σίγουρα λιγότερο αξιόπιστο απο το ext3
- Δεν υποστηρίζεται απο τον grub - xfs:
- Ίσως το γρηγορότερο
- Σχεδόν καθόλου ασφαλές σε περίπτωση διακοπής ρεύματος κτλ., χρήση μόνο με ups - μπαταρία, σίγουρα λιγότερο αξιόπιστο απο το ext3
- Δεν υποστηρίζεται απο τον grub - fat16, fat32:
- windows native
- πλήρης υποστήριξη απο το linux
- σε 1-2 χρόνια θα είναι μόνο ιστορία... - ntfs:
- windows native
- πλήρης υποστήριξη απο το linux μέσω του ntfs-3g
- γρήγορο και ασφαλές σε windows
- Όχι γρήγορο και αρκετά βαρύ σε linux
- Κατακερματίζεται εύκολα...
Περιμένω να ακούσω και τις απόψεις άλλων, που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία και γνώση επι του θέματος, να μας κάνουν τα δικά του σχόλια