Δημοσιεύτηκε: 19 Δεκ 2008, 17:41
από YianPan
simosx έγραψε:
YianPan έγραψε:
...
Και επι την ευκαιρια το nickname μου θα ηθελα απο yianpan σε yianpan_deaf. Γινεται? Και πως να το κανω βρεε παιδια μου??

Εδώ μπορείς να ρωτήσεις κάποιον που είναι συντονιστής. Το όνομά τους είναι πράσινο.

Προσωπικά θα πρότεινα να παραμείνεις με το yianpan. Αν θέλεις να κάνεις γνωστό ότι είσαι κωφός οπότε να έρθεις σε επαφή με άλλα άτομα και να δείτε λύσεις στο Linux, προτείνω

α. μπορείς να αλλάξεις το avatar σου σε κάτι άλλο (τώρα έχεις πινγκουΐνο α λα star wars)
β. μπορείς να προσθέσεις ένα μήνυμα στην υπογραφή σου.
Στη θέση σου θα έβαζα στην πρώτη γραμμή τις υπογραφής μου ένα σύνδεσμο προς σε μια σελίδα με οδηγίες
για το πως να ρυθμιστεί κατάλληλα το Ubuntu για να βελτιώσει τη χρήση του από κωφούς. Κοίταξε την υπογραφή μου για το πως το κάνω.
Για παράδειγμα, κάτι που μπορείς να κάνεις είναι η ενεργοποίηση των επιλογών Προσιτότητας (accessibility), όπου τα ηχητηκά μηνύματα εμφανίζοντια με οπτικό τρόπο (δεν ξέρω αν γίνεται, οπότε είναι κάτι που ψάχνεις).
Ή πως να μπορείς να βρίσκεις υπότιτλους σε ταινίες και να τους ενεργοποιείς.
Προσωπικά στο σύστημά μου έχω απενεργοποιήσει όλους τους ήχους δίχως να χάνω κάτι σε λειτουργικότητα, οπότε δε βλέπω κάποια μείωση της λειτουργικότητας ειδικά σε σένα.

α. μπορείς να αλλάξεις το avatar σου σε κάτι άλλο (τώρα έχεις πινγκουΐνο α λα star wars)
β. μπορείς να προσθέσεις ένα μήνυμα στην υπογραφή σου.

Χμμμ... υπαρχει avatar πινγκουινο α λα deaf?? :mrgreen: :mrgreen:
Για το β. χμμ... καλη ιδεα (το ειπε ηδη κι ο ilpara) καθως και αυτο που εχεις στην υπογραφη σου. Θα το σκεφτω πως να γραψω σωστα!
Για την ωρα ειμαι ο μοναδικος κωφος-Λινουξας εδω στην Ελλαδα ;) 8-) οποτε για την ωρα δεν εχω και κατι ιδιαιτερο θεμα για κωφους να βαλω σε ποστ. Ειδωμεν.

Ή πως να μπορείς να βρίσκεις υπότιτλους σε ταινίες και να τους ενεργοποιείς.
Εκανα κατι ogg αλλα δεν ξερω πως να βαλω υποτιτλους στα ogg μου. Ξερεις κατι?
Εχω Gnome Subtitles αλλα κλεινει αμα πατησω Αρχειο>Νεο...
εχω subtitleeditor αλλα δεν καταλαβα το πως. Εχω και Κινο, Avidemux... προσπαθησα αλλα τζιφος. Μαλλον δεν εμαθα σωστα την διαδικασια.