Δημοσιεύτηκε: 09 Ιούλ 2012, 07:40
από mangelasakis
συμφωνώ και εγώ με τους προλαλήσαντες. Πρόσφατα είχα συνθέσει ένα κουτί με 850 ευρώ για λογαριασμό φίλου μου το οποίο ήταν αρκετά τούμπανο και είχα διαπιστώσει ότι ότιδηποτε παραπάνω και αν έβαζα ήταν πλεονασμός χωρίς να προσφέρουν κάτι παραπάνω. Συγκεκριμένα στο κουτί αυτό είχα βάλει το πιο καινούργιο μοντέλο και πιο γρήγορο intel i7 που είχα βρει(αν θυμάμαι καλά ήταν αυτός που αναφέρεις και εσύ) , μία αρκετά καλή μητρική η οποία θα υποστήριζε όλες τις νέες τεχνολογίες όπως usb3 κλπ κλπ ώστε να κρατήσει για αρκετά χρόνια χωρίς να χρειαστεί αναβάθμιση έναν καλό σκληρό και 8 gb ram στην μεγαλύτερη ταχύτητα (2024 νομίζω ήταν) και μία αρκετά καλή κάρτα γραφικών αφού ο φίλος μου είναι μηχανικός και ήθελε να τρέχει βαριά σχεδιαστικά προγράμματα όπως autocad κλπ. Μέχρι και blueray του είχα βάλει μήπως ήθελε κάποια στιγμή να συνδέσει την οθόνη για να βλέπει ταινίες. Και το κόστος παρόλα αυτά δεν ξεπέρασε τα 850 ευρώ. Το ότιδήποτε παραπάνω πιστεύω ήταν περιττό και θα πήγαινε ανεκμετάλευτο και θα ήταν και πεταμένα λεφτά. Θέλω να καταλήξω ότι το maximum που αξίζει να δώσεις είναι περίπου μία τιμή γύρω στα 800 ευρώ. Βέβαια μαζί μετα περιφεριακά όπως οθόνη πληκτρολόγια ηχεία κλπ τότε μπορεία να φτάσει και τα 1300 ευρώ που θέτεις σαν όριο. Αν και νομίζω ότι με 800 ευρώ το πολύ το κουτί συν 100-180 η οθόνη συν αλλα 100 ευρώ το πολύ πληκτρολόγιο ποντίκι και ηχεία τότε είσαι 100% καλυμένος και φτάνεις το 1000άρικο και έχεις ένα τούμπανο μηχάνημα.

Όπως είπαν όμως και τα παιδιά και με 500 ευρώ κουτί αφού δεν παίζεις παιχνίδια συν τα υπόλοιπα την κάνεις μια χαρά την δουλειά σου. Εμένα το desktop της υπογραφής μου χωρίς τους σκληρούς που τους είχα από το παλιό μου στοίχισε 350 ευρώ πριν 2 χρόνια περίπου που το έφταιξα και ως τώρα μια χαρά την κάνω την δουλειά μου. Το μόνο που του λείπει είναι λίγο περισσότερη ram και μία καλή κάρτα γραφικών τα οποία θα μου στοίχιζαν άλλα 150 ευρώ οπότε σύνολο 500 ευρώ.

Υγ:Για τα περιφεριακά εγώ ψηφίζω logitech μιας και πιστεύω ότι είναι από τα κορυφαία και σε σχεδίαση και σε αίσθηση και σε αξιοπιστία αλλά και σε λειτουργικότητα. Για κάρτα γραφικών προσωπικά είμαι φαν της ΑΤΙ μιας και έχει καλύτερη υποστήριξη στο linux αφού έχει και δικό της τμήμα που ασχολείται με τον open source driver για το linux. Πάντως από κάποια άρθρα που έχω διαβάσει αναφέρουν ότι οι ΑΤΙ καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια άρα και χαμηλώτερες θερμοκρασίες. Αλλά ακόμη και σε δυνατότητες οι ΑΤΙ είναι νικητές συνήθως με ασήμαντη όμως διαφορά. Αν λάβεις υπόψην και την καλύτερη υποστήριξη σε linux τότε πιστεύω ότι η ΑΤΙ είναι καλύτερη επιλογή.