Δημοσιεύτηκε: 25 Αύγ 2012, 03:49
από Fedil
Μαθαίνω το Joomla τωρα τελευταία και έχω ένα πρόβλημα που ακόμα ψάχνοντας στο web δεν εχω βρει ακόμα την λύση. Τα έχω εγκαταστήσει όλα κομπλέ σύμφωνα με τον οδηγό http://www.youtube.com/watch?v=QV4Fj1YktxI μονο που δεν εχω ρίξει τα αρχεία και τους φακέλους του πακέτου joomla ετσι χύμα αλλα σε δικό του φάκελο. Για να μπω δηλαδή στην σελιδα μου γραφω στον web browser το localhost/joomla (ετσι εχω ονομασει τον φάκελο). Τώρα υπάρχει ενα πρόβλημα οπως το παράδειγμα να πειράζω τον αρχείο configuration.php απο τον web browser αφου ειμαι μεσα σε admin console. Εκτός αυτού δεν μπορώ να εγκαθηστώ πακέτα templates μεσα απο το admin console του joomla παρα μονο απο terminal. Εφτιαξα τα δικαιώματα του φακελου htdocs να ειναι στο δικο μου username και οχι root με χαρακτηριστικά drwxr-xr-x. Παρόλα αυτα όμως δεν μου επιτρέπει επιτυχή εγκατάσταση πακέτων μεσα απο το admin console του joomla. Πραγματα οπως το να επιλέξω ας πουμε ποιο ήδη εγκατεστημενο template να επιλέξω σαν default, αυτο που το επιτρέπει κανονικα. Το να ρίξω την σελίδα ας πούμε offline απο την ρύθμιση που εχει η να εγκαταστήσω πακετα μεσα απο τον browser, δεν μου το επιτρέπει. Δεν ξέρω τι συμβαίνει.