Δημοσιεύτηκε: 08 Σεπ 2012, 19:15
από simosx
floral έγραψε:
Έχω πρόβλημα εδώ και 10 μήνες περίπου, ο υπολογιστής γίνεται όλο και πιο αργός όσο πάει. Όλα τα προγράμματα αργούν να ανοίξουν (firefox, libreoffice, R studio) λες και είμαι στα windows. Όσο πήγαινε χειροτέρευε και τελικά τώρα πια δουλεύω σε windows γιατί δεν παλεύεται.
Μου έβγαλε μήνυμα για αναβάθμιση αλλά δεν θέλω να την κάνω λόγω αυτών που έχω ακούσει (πόσο πιο αργός να γίνει πια??!!!) και γιατί δεν έχω όρεξη+χρόνο να μάθω το unity.

Ενδέχεται να έχει εγκατασταθεί κάποιο πρόγραμμα τρίτων, που να δημιουργεί την καθυστέρηση.
Για παράδειγμα, αν εγκαταστήσεις Apache+MySQL, τότε αυτά ξεκινούν αυτόματα κατά την εκκίνηση, και τρώνε τη μνήμη σου.
Εγώ έβαλα ένα πρόγραμμα για ψηφιακή τηλεόραση από τρίτο αποθετήριο, το tvheadend, όπου είχε ένα σφάλμα και κατά την εκκίνηση προσπαθούσε να σαρώσει για κανάλια σε κάθε επανεκκίνηση.

Αναφέρεις «δεν έχω όρεξη+χρόνο να μάθω το unity». Υπάρχουν πιτσιρίκια που καταφέρνουν να τα βγάλουν πέρα με το Unity, και υπάρχουν και νέοι χρήστες που δεν έχουν επαφή με τους υπολογιστές και κάνουν τη δουλειά τους δίχως πρόβλημα.
Το γεγονός ότι δεν εγκαθιστάς μια πιο πρόσφατη έκδοση του Ubuntu σε κρατάει πίσω.
Δεν έχει νόημα μια αρνητική αντιμετώπιση απλά για ένα γραφικό περιβάλλον.