Δημοσιεύτηκε: 11 Σεπ 2012, 15:20
από mangelasakis
Λοιπόν αγαπημένε μου θείε από την Αμερική (εντάξει από την Αμερική μπορεί να μην είσαι αλλά που λέει ο λόγος).
Μετά από πολύ σκέψη που έκανα σου λέω το εξής. Ας πούμε ότι της παίρνεις αυτό το λάπτοπ των 400 ευρώ με προεγκατεστημένο linux και με 1.5 Ghz επεξεργαστή ο οποίος το πιθανότερο να μην μπορεί να τρέξει windows εκτός από τα xp τα οποία παρεπιπτόντως σταματάει η υποστήριξη τους το 2013 αν δεν κάνω λάθος και άρα θα χρειαστεί να εγκαταστήσει windows 7 τα οποία δεν θα τα τρέχει ο παραπάνω υπολογιστής των 400 ευρώ ικανοποιητικά. Αν από την σχολή της ζητήσουν να κάνει μία εργασία σε κάποιο πρόγραμμα που δεν τρέχει στο linux τότε πως θα καταφέρει να κάνει την εργασία τους? Εντάξει μπορεί να είναι το καλύτερο λειτουργικό το linux το πιο γρήγορο και το πιο σταθερό αλλά δυστυχώς ξέρω άπειρα τέτοια παραδείγματα από χρήστες(φοιτητές και μη) που χρειάζεται να τρέξουν windows για να κάνουν την εργασία τους. Ακόμη και σε αυτό το φόρουμ αν κάνεις search θα βρεις άπειρα παραδείγματα. Προφανώς υποστηρίζω το linux και την φιλοσοφία του καθώς και είμαι πλέον σχεδόν αποκλειστικός χρήστης linux αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι μπορούν να κάνουν την εργασία τους στο linux ειδικά αν έχεις κάποιον ανώτερο σου(όπως πχ τους καθηγητές ή τον εργοδότη σου) να σου επιβάλλουν με ποιο λειτουργικό , με ποια εφαρμογή και με ποιο τρόπο να κάνεις την εργασία σου.

Για αυτό σου ξαναλέω ότι αν δεν έχει ήδη κάποιο καλό pc και άρα το έχει ανάγκη για την σχολή της τότε μην είσαι τσιγκούνης και δώσε άλλα 100-150 ευρώ να της πάρεις ένα αξιοπρεπές μηχάνημα στο οποίο θα κάνει την δουλειά της όμορφα και ωραία και θα έχει και dual boot windows και ubuntu ώστε να κάνει μια χαρά την δουλειά της και να μην το μετανιώσεις και εσύ αλλά να μην σε βρίζει και αυτή αύριο μεθαύριο και να ταλαιπωρείται ή και να πληρώνει ψάχνοντας για μηχάνημα με windows. Ξέρω ότι στην τσέπη σου κάνεις μόνο εσύ κουμάντο και ένα δώρο των 500-600 ευρώ είναι αρκετά ακριβό για τις μέρες μας αλλά σου λέω τα πράγματα όπως έχουν για να μην το μετανιώσεις και εσύ αργότερα αν σε πάρει τηλέφωνο και σου πει ότι χρειάζεται windows για να κάνει μία εργασία και το μηχάνημα που της πείρες δεν μπορεί να τρέξει windows...

Σκληρές αλήθειες αλλά δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα.... Σου μιλάω σαν φίλος και μην παρεξηγίσεις....