Δημοσιεύτηκε: 11 Σεπ 2012, 17:26
nikos_N έγραψε:Πρόκειται να αγοράσω καινούργιο εσωτερικό σκληρό δίσκο για το λάπτοπ μου γιατί ο παλιός τα έφτυσε.
Θα ήθελα την συμβουλή σας σε 1-2 πράγματα:
1) τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ο νέος δίσκος ώστε να είναι συμβατός με το λάπτοπ μου;
2) χρειάζεται κάποια "εγκατάσταση" για να ενσωματωθεί ή απλώς τον τοποθετώ και τελείωσα;
3) πόαο μπορεί να κοστίσει ένα δίσκος όχι πολύ μεγάλης χωριτικότητας;
Δεν είμαι και ο απόλυτα ειδικός στο Hardware, αλλά αφού δεν ρωτάς κάτι υπερβολικά δύσκολο,
1) Πέραν του μεγέθους (αν είναι Laptop τότε μάλλον 2,5 ίντσες), κοιτάς τον τρόπο σύνδεσης. Αν το Laptop σου είναι σχετικά σύγχρονο, τότε χρειάζεσαι δίσκο με σύνδεση τύπου SATA 2 ή 3. Οι δίσκοι SATA 3 (οι ποιο καινούριοι) μπαίνουν και στις υποδοχές SATA 2 (σίγουρο αυτό, έτσι δουλεύουν οι δικοί μου). Το manual του Laptop σου το αναφέρει σίγουρα.
2) Απλώς τον τοποθετείς και τελείωσε (θέλει format μετά βέβαια) δηλαδή ξεκουμπώνεις ότι καλώδια έχει ο παλιός και τα κουμπώνεις στον καινούριο, απλά ανάλογα με το μοντέλο του Laptop, μπορεί να χρειαστεί να λύσεις και 2-3 βίδες παραπάνω, τίποτα σοβαρό.
3) Δεν θα σου απαντήσω σε αυτό, μια έρευνα αγοράς θα σε διαφωτίσει καλύτερα από ότι θα μπορούσα εγώ. Αυτό που θα σου μεταφέρω, είναι άποψη συμφορουμίτη (από άλλο φόρουμ), επαγγελματία τεχνικού που έχει πως πει γενικότερα είναι καλύτερα να μην αγοράζουμε το δίσκο με την μεγαλύτερη δυνατή χωρητικότητα, καθώς είναι πιο αδοκίμαστη τεχνολογία και κάποιες φορές ίσως όχι και τόσο αξιόπιστη.
Για παράδειγμα, αν υποθέσυμε πως χρειαζεσαι δίσκο 2.5 ίντσες και αυτοί υπάρχουν σε χωρητικότητες για παράδειγμα 500GB, 750GB και 1ΤΒ, καλό είναι ν ααποφύγεις τον τελευταίο.