Δημοσιεύτηκε: 15 Σεπ 2012, 17:23
από eliasps
kriti έγραψε:ευχαριστω πολυ! το εφτιαξα! γινεται να εχουμε κοινο φακελο windows ubuntu ??

Aυτό δεν γίνεται. Τα Windows και το Ubuntu (Linux) είναι τελείως διαφορετικά λειτουργικά συστήματα σε επίπεδο πυρήνα (kernel), που είναι η βάση του συστήματος.
Λόγω αυτής της διαφοράς, τα δύο αυτά λειτουργικά δεν μπορούν να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους με τέτοιο τρόπο.
Με dual-boot δύο linux λειτουργικών γίνεται. Με dual-boot Windows-Linux, δεν γίνεται για τον λόγο που σου ανέφερα παραπάνω.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, είναι όταν φτιάχνεις τα partitions από το LiveCD του Ubuntu, να βάλεις το partition του /home ως NTFS αντί για ext4.
Mε αυτόν τον τρόπο, από τα Windows, θα μπορείς να έχεις πρόσβαση στα προσωπικά αρχεία στο Ubuntu, επειδή θα είναι NTFS και το Windows, θα μπορεί να τα διαβάσει.

Για το αντίστροφο δεν έχεις πρόβλημα. Θα μπορείς με το Ubuntu να έχεις πρόσβαση στα αρχεία του Windows, επειδή το Ubuntu μπορεί να διαβάσει NTFS έτσι και αλλιώς.

Oπότε, αν είσαι από Windows, θα μπορείς να διαβάσεις/αντιγράψεις/μεταφέρεις αρχεία από το Ubuntu. Και όταν είσαι από Ubuntu, θα μπορείς να κάνεις το ίδιο με τα αρχεία του Windows.

Aλλά για παράδειγμα, αν κατεβάσεις μία εικόνα στο Windows και την βάλεις στον φάκελο "Oι εικόνες μου", δεν θα είναι ταυτόχρονα στον φάκελο του Ubuntu "Οι εικόνες μου". Θα μπορείς όμως από το Ubuntu, να βρεις τον φάκελο "Oι εικόνες μου" των Windows και να κάνεις ότι θες στα αρχεία που είναι εκεί μέσα.