Δημοσιεύτηκε: 24 Οκτ 2012, 02:16
θα συμφωνίσω και εγώ για τους επεξεργαστές. Το μόνο θετικό που έχουν οι AMD είναι ότι δεν αλλάζουν συχνά socket οπότε μπορείς να κάνεις πιο εύκολα αναβάθμιση στον υπολογιστή σου και για αρκετά μεγάλο διάστημα αλλά και πάλι αν δεν αλλάξεις μητρική κάρτα δεν μπορείς να κάνεις σοβαρή αναβάθμιση. Σε όλα τα υπόλοιπα υπερτερούν οι Intel καθώς και σε συμβατότητα linux. Άλλωστε η Amd έχει ανακοινώσει εδώ και πολύ καιρό ότι έχει επικεντρωθεί κυρίως στην κατασκευή arm επεξεργαστών για tablets κλπ. Αντιθέτως στις κάρτες γραφικών ανέκαθεν πίστευα ότι οι ΑΤΙ είναι καλύτερες αφού έχουν τις ίδιες δυνατότητες με τις Nvdia και επιπλέον έχουν καλύτερη υποστήριξη στο linux αλλά και μικρότερες θερμοκρασίες. Οπότε επέλεξε Intel επεξεργαστή και ΑΤΙ κάρτα γραφικών. Από μητρική κάρτα προσωπικά έχω αλλάξει 3 μάρκες οι οποίες είναι Asus , Asrock, και gigabyte που έχω τώρα. Αν και η Asus ήταν η καλύτερη τεχνολογικά για την εποχή της που είχα πάρει μου κάηκε σε 1 χρόνο και την άλλαξα με μία απλή asrock η οποία δούλευε μια χαρά. Στο υπολογιστή μου τώρα έχω gigabyte και είναι και αυτή αρκετά καλή.
Επίσης είχα τροφοδοτικό Thermaltake Litepower 700W και μου κάηκε αλλά το αντικατέστησαν λόγο εγγύησης και εδώ και 1 χρόνο λειτουργεί καλά. Είναι φτηνό αλλά δεν νομίζω ότι είναι κάτι ιδιαίτερο. Αλλά το τροφοδοτικό δεν νομίζω ότι παίζει τόσο μεγάλη σημασία. Καλύτερα να δώσεις χρήματα σε μητρική , επεξεργαστή, vga, σκληρό και ram. Τα υπόλοιπα δεν είναι τόσο σημαντικά και έχουν να κάνουν κυρίως με τις ανάγκες σου.
Επίσης είχα τροφοδοτικό Thermaltake Litepower 700W και μου κάηκε αλλά το αντικατέστησαν λόγο εγγύησης και εδώ και 1 χρόνο λειτουργεί καλά. Είναι φτηνό αλλά δεν νομίζω ότι είναι κάτι ιδιαίτερο. Αλλά το τροφοδοτικό δεν νομίζω ότι παίζει τόσο μεγάλη σημασία. Καλύτερα να δώσεις χρήματα σε μητρική , επεξεργαστή, vga, σκληρό και ram. Τα υπόλοιπα δεν είναι τόσο σημαντικά και έχουν να κάνουν κυρίως με τις ανάγκες σου.