Δημοσιεύτηκε: 30 Οκτ 2012, 10:00
από madvinegar
Σε καλο λαπτοπ που εχω στο γραφειο, (ιδια και λιγο καλυτερα χαρακτηριστικα με αυτον της υπογραφης), εχω τα win7.
Καλα, χρυσα και άγια, αλλα τρελη καταναλωση ram (στο idle 30-35%) και επειδη εχω ανοιχτο μονιμα το thunderbird για τα μειλ, βαραει 40-41% κτλπ.
Ευτυχως επειδη ειναι ψιλο-δυνατος ο λαπτοπ δεν παρουσιαζει δειγματα καθυστερησης. Αλλα αναρωτιεσαι. Τι σκ@τ@ τρεχει και χρειαζεται τοση καταναλωση ram.
Επισης κανει μονιμα χρηση του swap(?). Τωρα που σας μιλαω το swap ειναι στο 23%. (Εχω βαλει κατι αντοστοιχο των conky. Rainmeter λεγεται).

Επισης, δεν παλευεται το θεμα της registry, και των εγκαταστασεων/απεγκαταστασεων προγραμματων κτλπ... Καθε μερα παιζουμε μπουνιες με τα πολυμηχανηματα. Τη μια δεν κανει σωστη συνδεση και θελει restart, την αλλη ζηταει να κανει αναβαθμιση τον driver του εκτυπωτη και μετα ξεκιναει ο γολγοθας γιατι γινονται ολα άνω-κατω, την παραλλη για ασχετο λογω πεταει σφαλμα. Για να καταλαβετε εχω εναν πολυ παλιο λαπτοπ διπλα μου που του εχω περασει lubuntu 12.04, και τα σκαναρισματα τα κανω μεσω αυτου για να μην εχω προβληματα... Ουτε drivers του περασα ουτε τιποτα. Μονο του τα βρηκε και εκανε εγκατασταση. Στο λαπτοπ με τα windows επρεπε να εγκαταστησω 500mb προγραμματα για print, scan κτλπ και παλι μου εχει βγαλει την πιστη.
Εγκαθιστας ενα προγραμμα (ειχα κατεβασει ενα προγραμμα μετατροπης iso σε dvd). Το απεγκατεστησα και ακομα βλέπω στις dropdown λιστες το σηματακι του. Εχω καθαρισει το συστημα 100 φορες με registry cleaners, ccleaners κτλπ κτλπ, τιποτα... Αυτο μενει εκει. Δλδ θελει φορματ για στρωσει. Στα 2 χρονια που τον εχω στο γραφειο, ηδη μια φορα του εκανα φορματ. Με το ζορι κρατιεμαι να μη του περασω τα 12.04. Αν μπω παλι στη διαδικασια να κανω φορματ, χαλαρα θα τον ubuntiaσω. Ηδη τον εχω δοκιμασει με live USB και δουλευουν τα παντα απιστευτα....