Δημοσιεύτηκε: 30 Οκτ 2012, 17:25
από eliasps
fkol k4 έγραψε:
mangelasakis έγραψε:Παιδιά φυσικό είναι τα xp να είναι πιο ελαφρυά αφού δεν έχουν ούτε ένα ίχνος απο γραφικά εφέ και αυτή την στιγμή είναι ίσως το πιο απλό λειτουργικό σύστημα που υπάρχει. Επίσης λογικό είναι να είναι σταθερό αφού είναι στην αγορά ήδη 10-12 χρόνια περιπου άρα έχουν διορθωθεί σχεδόν όλα τα bugs. Αλλά από καινοτομίες στερούνται και των vista και των windows 7 που πλέον μετά από 5-6 χρόνια στην αγορά έχουν διορθωθεί τα πιο σοβαρά προβλήματα και έχουν αποκτήσει κάποια σταθερότητα.

Αυτό :thumbup:
Το αν είναι καλύτερο ένα λειτουργικό, δεν το κρίνουμε μόνο με βάση τους πόρους που καταναλώνει και με το ότι μετά από τόσο καιρό έχει ελάχιστα bugs, με αυτή τη λογική ένα Linux με Openbox ή Fluxbox είναι καλύτερο λειτουργικό από ένα Linux με Gnome ((όποιο gnome θέλετε) ή KDE, μιας και το Openbox και το Fluxbox και πολύ (πάρα πολύ) ελαφρύτερα είναι και λιγότερα bugs έχουν.
Πόσοι όμως προτιμούν ένα τέτοιο λειτουργικό αν δεν έχουν πρόβλημα να σηκώσουν Gnome και KDE;

Πιστεύω ατυχές το παράδειγμα με τα Openbox, Fluxbox, γιατί αν μιλάς για τους Window Managers, έχουν πάρα πολλές άλλες διαφορές πέρα από την κατανάλωση πόρων ώστε να συγκριθούν σε τέτοιο επίπεδο με τους KWin, Mutter, Compiz. Δεν μπορείς να συγκρίνεις Openbon, Fluxbox, KWin, Mutter, Compiz έτσι μεταξύ τους, σαν να συγκρίνεις XP-Vista που είναι της ίδιας οικογένειας, εμφανισιακά σχεδόν ίδια (διαφορά στα εφφέ) και με 80% ίδιες λειτουργίες.

Tα Windows Vista κυκλοφόρησαν 6 χρόνια μετά από τα Windows XP και το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα χρήστες που χρησιμοποιούν XP 11 χρόνια και 3 Windows μετά, κάτι σημαίνει.

Δηλαδη ποιές καινοτομίες παρουσιάστηκαν στα Vista, που δεν υπήρχαν στα XP; Ποιές οι διαφορές σε δύο λειτουργικά με διαφορά 6 χρόνων, πιο όμορφη μπάρα; Καλύτερα χρώματα; Η προσθήκη του προγράμματος που σε ρωτάει αν είσαι σίγουρος ότι θες να ανοίξεις ένα πρόγραμμα; Αυτές είναι οι καινοτομίες; Ποιά ουσιαστική καινοτομία έχουν τα Vista που δεν υπάρχει στα XP, εκτός από το πανηγύρι των εφφέ;

Συγκρίνεις 2 λειτουργικά συστήματα της ίδιας επιχείρησης, το ένα του 2001 και το άλλο του 2007 και τι βλέπεις; Ίδιο γραφικό περιβάλλον, απλά στα Vista γυαλίζει περισσότερο. Ίδια παράθυρα, στα Vista με σκιές και διαφάνεια κλπ.
Δεν κάνανε καινοτομίες ούτε αλλαγές από τα XP στα Vista, μόνο ανούσιες προσθήκες με αποτέλεσμα να μπουκώσουν το λειτουργικό που ακόμα και καλοί υπολογιστές να μην το τρέχουν με άνεση.

fkol k4 έγραψε:Πόσοι όμως προτιμούν ένα τέτοιο λειτουργικό αν δεν έχουν πρόβλημα να σηκώσουν Gnome και KDE;

Σε υπολογιστή με 2GB RAM, 1.60GHz x 2 CPU τι λειτουργικό θα προτιμούσες; ΧP ή Vista; Αν είχες να επιλέξεις μόνο μεταξύ αυτών των δύο.

Off topic:
Δεν ξέρω αν είναι bug του forum, αν είναι έτσι εσκεμμένα ή αν συμβαίνει μόνο σε εμένα, αλλά όταν γράφω λέξεις όπως EXt4, COMpiz, DRIvers κλπ, που είναι λέξεις όπου αν πας επάνω τους το ποντίκι, εμφανίζουν κάποιο κείμενο, εμφανίζονται με μικρά γράμματα, με όποιον τρόπο και να τις γράψω (κεφαλαία ή μικρά).
Kαι τις τρεις λέξεις με τα έντονα γράμματα που έχω γράψει παραπάνω, τις έχω γράψει με τα μισά γράμματα μικρά και τα άλλα με κεφαλαία.
Παρόλα αυτά, σε εμένα εμφανίζοντα με μικρά όταν κάνω δημοσίευση.