Δημοσιεύτηκε: 30 Οκτ 2012, 18:43
από eliasps
fkol k4 έγραψε:Μη συγκρίνεις με τεχνικούς όρους, χάνεις το νόημα. Σύγκρινε σαν απλός »άσχετος» χρήστης», από αυτούς που ρωτάνε «και τώρα τι πατάααωωωω;»

Σαν απλός χρήστης κάνω την σύγκριση, πως θα μπορούσα άλλωστε να κάνω σύγκριση ως προχωρημένος χρήστης, χωρίς ειδικές γνώσεις προγραμματισμού, πολλές ώρες ενημέρωσης και 5 χρόνια αποχής από τα Windows.

fkol k4 έγραψε:Ακόμα και σε υπολογιστή με 1GB RAM, πάλι Vista. Τον δικό μου με 1GB τον πήρα, μια χαρά ήταν.

Mιά χαρά αλλά για τι είδος χρήσης;
Ακόμα και το πιο απλό, μία πλοήγηση στο Internet με τον default browser (ΙΕ) σε υπολογιστή με τα χαρακτηριστικά που αναφέρω (2GB RAM, 1.60GHz x 2 CPU) ήταν βασανιστική.
Και δεν θα επεκταθώ στα νεύρα που είχα κάθε φορά που προσπαθούσα να κάνω εργασίες για την σχολή μου με MATLAB, Maple, Mathematica, την αγωνία που είχα για το αν θα ανοίξουν τα προγράμματα του Microsoft Office μέσα στο 5λεπτο από το κλικ που έκανα, ή τον πονοκέφαλο που είχα επειδή μάταια προσπαθούσα να παίξω το αγαπημένο μου παιχνίδι (Prototype!!!).

fkol k4 έγραψε:Ότι ο άνθρωπος είναι βαθιά συντηρητικό ζώο και δε γουστάρει τις αλλαγές. Ειδικά αν δεν τις κάνει ο ίδιος.

Σε αυτό θα συμφωνήσω απόλυτα.
Αλλά η αλήθεια είναι πως όταν είδα τα Vista ενθουσιάστηκα από την εμφάνιση. Όταν είδα ότι κόλλαγε ο υπολογιστής μου, ήταν που απογοητεύτηκα.

fkol k4 έγραψε:Είναι γενικότερα αποδεκτό πως το Vista έχει αρκετά λιγότερα κενά ασφαλείας.

Σωστά, είναι βελτίωση όντως, αλλά απέχει πολύ από τον χαρακτηρισμό "καινοτομία".

fkol k4 έγραψε:Το να λέμε όμως πως 6 χρόνια προσπάθειας μιας τέτοιας εταιρείας κατέληξαν σε χειρότερο προϊόν, είναι αν μη τι άλλο παράλογο.

Αυτό ισχύει γενικότερα, αλλά ειδικότερα εξαρτάται από την εκάστοτε περίπτωση.
Για παράδειγμα, στο θέμα Ubuntu 11.04 - Τέλος διάρκειας υποστήριξης - EOL, υπάρχει μία κοινώς αποδεκτή άποψη, πως η 11.04 με την πρώτη εμφάνιση του Unity, ήταν η χειρότερη έκδοση του Ubuntu και δεν θα λείψει σε κανέναν.
Το Unity αναπτύσσεται από το 2008 και κυκλοφόρησε το 2011, 3 χρόνια διαφορά. Και από ότι φαίνεται από τις απόψεις των χρηστών, η κατάληξη ήταν ένα χειρότερο από τα προηγούμενα λειτουργικό σύστημα.

Συμφωνώ με τις απόψεις σου περί αλλαγών και όχι μόνο. Το κομμάτι που διαφωνώ είναι καθαρά το ότι τα Vista είναι καλύτερα από τα XP.

Φαντάζομαι θα μπορούσαμε να διαφωνούμε για αιώνες για αυτό το θέμα. :P