Δημοσιεύτηκε: 03 Νοέμ 2012, 22:07
από eliasps
lucinos έγραψε:Τα παιχνίδια κατά την γνώμη μου είναι ένας πολύ καλός δείκτης τής πορείας τού λίνουξ και σίγουρα είναι ευχάριστη η πρόοδος αλλά σε καμμία περίπτωση δεν είναι ο δρόμος προς την επιτυχία τού λίνουξ. Το κύριο βάρος για να δούμε καλύτερη αποδοχή τού λίνουξ πρέπει να είναι οι προσφορά λύσεων σε επιχειρήσεις, στην εκπαίδευση και στο κράτος και σε κάθε περίπτωση το ζήτημα πρέπει να είναι η διάδοση τού ελεύθερου λογισμικού, όχι απλά ενός πυρήνα.

Το ένα φέρνει το άλλο. Με την διάδοση του EΛ/ΛΑΚ και του Linux, στις επιχειρήσεις, στην εκπαίδευση, στο κράτος, άμα αποκτήσει σημαντικό μερίδιο χρήσης, οι εταιρείες που αναπτύσσουν κλειστό λογισμικό θα αναγκαστούν (σχεδόν) να βγάζουν και εκδόσεις για Linux, ακόμα και οι μεγάλες εταιρείες που φτιάχνουν παιχνίδια.
Μην ξεχνάμε πως ένα μεγάλο ποσοστό των εφήβων σήμερα, είναι άτομα που παίζουν μανιωδώς παιχνίδια, κυρίως τύπου RPG.
Σίγουρα, δεν είναι ο δρόμος προς την επιτυχία, αλλά είναι ένα βήμα.
Προσωπικά, δεν είμαι αυτό που λένε "gamer", αλλά το μόνο που θα μου λείψει από την εποχή που χρησιμοποιούσα Windows, είναι να παίζω αυτά τα ένα-δυό παιχνίδια με τα οποία πέρναγα ευχάριστα την ώρα μου.

Off topic:
Κυρίως το παιχνίδι Prototype, τώρα μάλιστα βγήκε και το 2. Έχω προσπαθήσει χωρίς επιτυχία να το τρέξω στο wine.