Δημοσιεύτηκε: 13 Νοέμ 2012, 19:14
από eliasps
Καλησπέρα παιδιά.

Μόλις σήμερα είχα την ευκαιρία να εγκαταστήσω Windows 8 σε έναν υπολογιστή.
Είχα την αίσθηση ότι πρώτη φορά ερχόμουν σε επαφή με λειτουργικό της Microsoft.
Δεν τα βρήκα έτοιμα στον υπολογιστή, ούτε έκανα αναβάθμιση. Έκανα νέα εγκατάσταση.
Δεν μου άφησε καλές εντυπώσεις, η εγκατάσταση δεν ολοκληρώνεται αν δεν σώσεις τα στοιχεία σου (email κλπ) και το ωραίο (το οποίο επιβεβαίωσα τρεις φορές), σου πετάει μήνυμα σφάλματος (ότι δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση) αφού δώσεις τα στοιχεία σου, αλλά βγάλεις το τικ από την επιλογή να λαμβάνεις email από την Microsoft.
Δηλαδή άμα δεν θέλω να παίρνω emails κάθε λίγο για τις νέες ενημερώσεις και αναβαθμίσεις, μου απαγορεύουν να χρησιμοποιήσω τα Windows 8; Τι ωραία.
Δεν λέω, καλή προσθήκη αυτό με το email integration, καθώς και αυτό το menu που φτιάξανε πριν το Desktop, αλλά έκανα δέκα λεπτά να βρω πράγματα που στα Vista/7/XP έχουν standard θέσεις.
Aπό τις εφαρμογές, οι διαφορές με τα 7 είναι μικρές.
Η γνώμη μου είναι ότι η Microsoft έκανε σωστές αλλαγές και βρίσκεται σε καλό δρόμο, ουσιαστικά αναβάθμισε το λειτουργικό σε μία πιο νέα εποχή, αλλά το έκανε λίγο πιο περίπλοκο από ότι πρέπει για έναν απλό χρήστη.

Στον τίτλο του νήματος "Ubuntu 12.10 vs Windows 8", η απάντηση είναι αυτονόητη.
Το Ubuntu 12.10 είναι πιο όμορφο, πιο γρήγορο και πιο εύκολο στην χρήση από τα Windows 8.