Δημοσιεύτηκε: 26 Ιαν 2013, 02:08
από mangelasakis
dim459 έγραψε:Η άποψή μου είναι ότι αυτό το εξάμηνο στην πράξη έχει αποδειχθεί ότι υπερβαίνει τις δυνατότητες των προγραμματιστών του ubuntu και δεν ξέρω αν αυτό συμβαίνει για λόγους ποιοτικούς, πσοστικούς ή και τα δύο μαζί

εδώ δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοείς. Γιατί αν εννοείς ότι στην 12.10 έχουν κάνει καλή δουλειά και ότι δεν χρειάστικαν άλλοι 2 μήνες για να σταθεροποιηθεί τότε θα διαφωνίσω. Γιατί πάντα η επόμενη έκδοση μετά από την LTS είναι πιο σταθερή από τις υπόλοιπες μη LTS εκδόσεις του ubuntu και έτσι εξηγείται γιατί το 12.10 ίσως ήταν πιο σταθερό από το αναμενόμενο. Πάντως ακόμη και τώρα το 12.10 προσωπικά δεν το θεωρώ αρκετά σταθερό ειδικά αν χρησιμοποιείς gnome-shell.
dim459 έγραψε:Τα τελευταία δύο χρόνια το ubuntu δεν μπορεί να εμφανίσει ακριβώς στο εξάμηνο μια έκδοση που να λειτουργεί απαλλαγμένη από προβλήματα, ενίοτε σοβαρά.
Οι εκδόσεις του γίνονται πολύ καλές γύρω στους δύο μήνες μετά την κυκλοφορία τους, ενώ αρχικώς κατά την ταπεινή μου άποψη εμφανίζουν χαρακτηριστικά beta εκδόσεων.
Σε αυτό προσωπικά πιστεύω ότι ωφείλεται το αυστηρό χρονοδιάγραμμα των 6 μηνών που έχουν βάλει στην canonical που δεν είναι αρκετό για να διορθώσουν όλα τα προβλήματα. Πιστεύω ότι αυτός είναι και ένας από τους λόγους που σκέφτονται να κάνουν το ubuntu rolling ώστε να μην τους πιέζει ο χρόνος των 6 μηνών και να μπορούν επιτέλους να αναβαθμίζουν όταν πραγματικά δεν υπάρχουν bugs και όχι αναγκαστικά στο χρονικό όριο των 6 μηνών. Επίσης πιστεύω ότι στο debian ο λόγος που δεν έχουν καταφέρει να έχουν μία σταθερή rolling έκδοση είναι γιατί πολύ απλά δεν είναι στους στόχους τους αυτό. Δηλαδή στο debian η unstable και η testing προορίζεται καθαρά και μόνο για δοκιμή και όχι για κανονική χρήση για αυτό και δεν τους ενδιαφέρει για το αν είναι σταθερές εκδόσεις ή όχι. Οπότε υπάρχουν προβλήματα και είναι φυσιολογικό αυτό. Αλλά ακόμη και έτσι θα έλεγα ότι η debian testing είναι πολύ πιο σταθερή από τις απλές εκδόσεις του ubuntu όπως είναι τώρα... Προσωπικά εδώ και 1 χρόνο χρησιμοποιώ testing σε ένα παλιό υπολογιστή για πειραματισμό ποτέ δεν μου έχει κρασάρει ή κολίσει σε αντίθεση με το ubuntu 12.04 που αν και είναι LTS μια χαρά τα τρώει τα καληματάκια του... Τέλος πάντων. Πιστεύω ότι αν το ubuntu γίνει rolling θα λυθούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που υπάρχουν με το τωρινό χρονοδιάγραμμα του ubuntu όπως πχ. τα προβλήματα που δημιουργούνται κατά την αναβάθμιση από την μια έκδοση του ubuntu στην αλλη. Ίσως προκύψουν νέα προβλήματα αν γίνει rolling το ubuntu αλλά σίγουρα δεν θα είναι το ίδιο σημαντικά με αυτά που ήδη έχει το ubuntu γιατί αλλιώς είναι να αναβαθμίζεις σιγά σιγά σταδιακά το συστημα και αλλιώς είναι να αναβαθμίζεις ξαφνικά από μία έκδοση στην άλλη.
simosx έγραψε:
dim459 έγραψε:
Τα τελευταία δύο χρόνια το ubuntu δεν μπορεί να εμφανίσει ακριβώς στο εξάμηνο μια έκδοση που να λειτουργεί απαλλαγμένη από προβλήματα, ενίοτε σοβαρά.

Όπως;

Για παράδειγμα στο σταθερό της υπογραφής μου στην 11.04 με τον ανοιχτό driver της ΑΤΙ πότε έτρεχε το unity και πότε όχι. Διορθώθηκε τελικά στην 11.10 αφού βρήκαν το πρόβλημα μόλις 2 μήνες πριν κυκλοφορίσει η 11.10 αλλά ποτέ δεν το διόρθωσαν στην 11.04. Και άλλα πολλά κολήματακια που έτρωγε το ubuntu που αν και δεν ήταν σημαντικά μέρα με την μέρα και μετά από 2 μήνες εξαφανιζόταν και το καταλάβαινες έντονα ότι το pc τρέχει πιο smooth..