Δημοσιεύτηκε: 26 Ιαν 2013, 05:11
mangelasakis έγραψε:
Για παράδειγμα στο σταθερό της υπογραφής μου στην 11.04 με τον ανοιχτό driver της ΑΤΙ πότε έτρεχε το unity και πότε όχι. Διορθώθηκε τελικά στην 11.10 αφού βρήκαν το πρόβλημα μόλις 2 μήνες πριν κυκλοφορίσει η 11.10 αλλά ποτέ δεν το διόρθωσαν στην 11.04. Και άλλα πολλά κολήματακια που έτρωγε το ubuntu που αν και δεν ήταν σημαντικά μέρα με την μέρα και μετά από 2 μήνες εξαφανιζόταν και το καταλάβαινες έντονα ότι το pc τρέχει πιο smooth..
Και εγώ έχω πρόβλημα τώρα, στο 12.10 με τον ανοικτό οδηγό για την ΑΤΙ. Δεν καταφέρνω να αλλάξω την φωτεινότητα της οθόνης και είναι πάντα σε κατάσταση υπερφωτισμένη.
Με τον ανοιχτό οδηγό, το Steam και τα παιχνίδια δε μπορούν να παίξουν με τίποτα, διότι η κάρτα που έχω λειτουργεί οριακά με το TF2, οπότε με τον ανοιχτό για Linux έχει μεγάλο πρόβλημα.
Η ιστορία έχει να κάνει με την ελευθερία στο λογισμικό, και τη δυνατότητα να έχουμε πλήρες ελεύθερο λογισμικό. Στην περίπτωση που περιγράφεις, ήταν το πρόβλημα στην αρχική έκδοση του Unity που είχε το 11.04; ήταν το πρόβλημα στον ανώριμο για τότε ανοιχτό οδηγό; ήταν το πρόβλημα σε συνδυασμό μεγαλύτερων απαιτήσεων από το compiz και αδυναμιών του ανοιχτού οδηγού;
Είναι τέτοια η πολυπλοκότητα του λογισμικού που κάποιος (πρέπει να) δυσκολεύεται στο να εντοπίζει την πραγματική πηγή ενός ζητήματος που θέλει διόρθωση.
Υπάρχουν πράγματα που συμβαίνουν στο Ubuntu και που δεν ξέρω γιατί συμβαίνουν. Κατά την εκκίνηση (επειδή άλλαξα πράγματα με το xdiagnose) μπορώ να δω ότι κατά την εκκίνηση μπορεί να έχω orphan nodes. Είναι άκακο; Έχει πρόβλημα το σύστημα αρχείων; Δεν ξέρω, και το αναφέρω δημόσια. Υπάρχουν τρόποι να καταλήξω αν είναι πρόβλημα ή είναι εντάξει; Μάλλον υπάρχουν, και θα παρακολουθώ το ζήτημα. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή δεν ξέρω.
Θα ήθελα να δω και από άλλους παραδοχή της αβεβαιότητας, για πράγματα που μάλλον δεν είμαστε σίγουροι. Είναι εντάξει να χρησιμοποιούμε «μάλλον», «πιστεύω», «μπορεί». Αν κάποιος ξέρει με βεβαιότητα, αναμένω να προγραμματίσει και τη λύση.