Δημοσιεύτηκε: 26 Ιαν 2013, 07:00
simosx δεν χρησιμοποίησα επιρρήματα "μάλλον" "πιστεύω" "μπορεί" κλπ. Το πρόβλημα ήταν υπαρκτό και το είχα αναφέρει σαν bug και διορθώθηκε 2 μήνες πριν κυκλοφορίσει η 11.10 και έτσι αναγκάστικα και πέρασα την 11.10 από την beta μόλις έκδοση ώστε να μπορώ να λειτουργίσω τον υπολογιστή μου γιατί με τον κλειστό οδηγό κράσαρε όλο το σύστημα και επειδή δέσμευε πάνω από 1.5 Gb ram. Με το compiz δεν είχα όμως κανένα πρόβλημα με τον ανοιχτό οδηγό στην 10.10. Το πρόβλημα τελικά δεν ήταν στον οδηγό αλλά στο unity. Αν δεν πρότρεχαν να βάλουν το unity στην canonical τότε όλα θα ήταν μια χαρά... Τώρα θα μου πεις μα πως να εντοπίσουν τα προβλήματα αν δεν τα δοκιμάσει και αναφέρει ο κόσμος? Να κάνουν και μία rolling testing έκδοση ώστε να δοκιμάζονται πριν περάσουν στην stable έκδοση και αν χρειαστεί να κάνουν και τρίτη rolling έκδοση αντίστοιχη με την unstable ώστε να τελειώνει το παραμύθι με τις συνεχώμενες αναβαθμίσεις και διανομές κάθε 6 μήνες και να μένει πάντα ενημερωμένο το σύστημα μας. Τόσο απλό είναι.
Όλα αυτά δεν είναι αβεβαιότητες. Είναι γεγονός ότι το ubuntu χρειάζεται 2-3 μήνες μέχρι να ωριμάσει και να αποκτήσει σταθερότητα. Και έχω διαπιστώσει μάλιστα ότι μόλις αρχίσουν να περνούν στα αποθετήρια τα fixes από το debian τότε αρχίζει και στρώνει το ubuntu.
Όλα αυτά δεν είναι αβεβαιότητες. Είναι γεγονός ότι το ubuntu χρειάζεται 2-3 μήνες μέχρι να ωριμάσει και να αποκτήσει σταθερότητα. Και έχω διαπιστώσει μάλιστα ότι μόλις αρχίσουν να περνούν στα αποθετήρια τα fixes από το debian τότε αρχίζει και στρώνει το ubuntu.