Δημοσιεύτηκε: 26 Ιαν 2013, 16:15
από dim459
mangelasakis έγραψε:Γιατί αν εννοείς ότι στην 12.10 έχουν κάνει καλή δουλειά και ότι δεν χρειάστικαν άλλοι 2 μήνες για να σταθεροποιηθεί τότε θα διαφωνίσω

Εννοώ ακριβώς το αντίθετο.
simosx έγραψε:
dim459 έγραψε:
Τα τελευταία δύο χρόνια το ubuntu δεν μπορεί να εμφανίσει ακριβώς στο εξάμηνο μια έκδοση που να λειτουργεί απαλλαγμένη από προβλήματα, ενίοτε σοβαρά.

Όπως;

Όπως η αδυναμία εγκατάστασης-ενεργοποίησης κλειστών οδηγών για τα γραφικά κατά την εμφάνιση της 12.10, μέσα από τη σχετική διαδρομή στο system settings. Ειλικρινώς δεν ξέρω ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί η παράλειψη των πακέτων libux-headers κατά την εγκατάσταση, αλλά χωρίς αυτά προεγκατεστημένα δε χτίζεται το module του κλειστού οδηγού πάνω στον πυρήνα που θες. Άποψή μου είναι ότι εφόσον περιλαμβάνεις τον κλειστό οδηγό στα αποθετήριά σου, οφείλεις να φροντίζεις και για την απρόσκοπτη εγκατάστασή του, δεν είναι λογικό για μια user friendly διανομή να ψάχνει ο χρήστης για τα προαπαιτούμενα πακέτα.
Το θεωρώ σοβαρότατο πρόβλημα διότι υπάρχουν περιπτώσεις που χωρίς τον κλειστό οδηγό δεν υπάρχουν ποιοτικά γραφικά ή ακόμα και καθόλου εικόνα.
Το αντιμετώπισα πρόσφατα μετά την αναβάθμιση πυρήνα στη 12.10 64bit, όπου ο ανοιχτός για ΑΤΙ έπαψε να λειτουργεί και για να βάλω τον κλειστό έπρεπε να κάνω μερικά βουντού.
ΟΚ, ήξερα και το έκανα, δε θεωρώ όμως ότι ανήκει στα αυτονόητα, τα οποία πρέπει να ξέρει ο οποιοσδήποτε χρήστης υπολογιστή.
Δεν θέλω να μπω στη λογική της συζήτησης περί του αν ο συντηρητής του πακέτου οφείλει να υποδεικνύει τις σωστές εξαρτήσεις ή ο εποπτεύων τη διανομή. Σε ορισμένα πακέτα ουσιώδη, όπως τα modules των γραφικών, ούτως ή άλλως κατά την άποψή μου οφείλει να το φροντίσει η διανομή.
Το έχω επίσης ξαναγράψει ότι θεωρώ πως έχει πέσει πολύ βάρος σε θέματα <<βιτρίνας>> και δε δίδεται ανάλογη προσοχή σε θέματα ουσιώδη.

Off topic:
Γενικώς υπάρχουν δύο διαφορετικά moods στη σχέση μου με τον υπολογιστή.
α) Όταν έχω όρεξη για ψάξιμο και πειράματα, μπουτάρω ότι να 'ναι ή ότι έχει μου κινήσει την περιέργεια.
β) Όταν θέλω απλώς να τον ανοίξω να κάνω κάτι και να τον κλείσω, μπουτάρω ubuntu.