Δημοσιεύτηκε: 05 Φεβ 2013, 13:49
από freefour
OPanos έγραψε:
Κάτω δεξιά θα δεις μια επιλογή "reclaim Space"
Πάτα πάνω της.
Θα εμφανιστεί ένας "πίνακας" ο οποίος απεικονίζει:
Πάνω πάνω την νέα εγκατάσταση, από κάτω τις ήδη εγκατεστημένες διανομές (εμένα το στο netbook το bodhi μου το αναφέρει ως "Unknown linux".
Θα δεις λοιπόν, πως αναφέρει, πως για να δημιουργήσεις νέο διαμέρισμα πρέπει πατήσεις πάνω στο "+" στο κάτω αριστερό μέρος του πίνακα.
Ε, ας το πατήσεις λοιπόν..
Ανοίγει ένα πλαίσιο διαλόγου με τις εξής επιλογές:
Mount point (δλδ ως τι θα χρησιμοποιηθεί το διαμέρισμα αυτό) & Desired Capacity (δλδ τι μέγεθος θέλεις να έχει)..
Θα παρατηρήσεις επίσης πως στο κάτω αριστερό μέρος σου δείχνει και:
Available space & Total space.
Αν πατήσεις μέσα στο λευκό πλαίσιο δίπλα στην επιλογή "Mount Point" και αφού έχεις αποφασίσει πως θέλεις να το χρησιμοποιήσεις ως root (δλδ ως διαμέρισμα για το σύστημα αρχείων της f18), γράφεις /
Από κάτω επιλέγεις ως μέγεθος κάτι το οποίο ΔΕΝ θα είναι μεγαλύτερο της τιμής που έχει ο "Available space".
Αν τα κάνεις όλα αυτά σωστά (αν κάτι πάει στραβά, θα σε ενημερώσει με κάποιο μήνυμα ο εγκαταστάτης), μπορείς να πατήσεις το "Finish Partitioning".
Στην συνέχεια, αν είσαι ικανοποιημένος με τις υπόλοιπες επιλογές σου, πάτα πάνω στο "Begin installation"
και μπορείς να απολαύσεις την συνέχεια της εγκατάστασης του λειτουργικού που επέλεξες.

Εδω στον πινακα αυτο μπερδευομε τωρα αρκετα. Μπορεις να μου εξηγησης τι πρεπει να κανω για να βρω το partition που εχω το mint KDE, και πως θα το κανω διαγραφη και να ορισω ''/'' σημειο επαφης;