Δημοσιεύτηκε: 31 Μαρ 2013, 14:39
Εννοείται ότι είναι φούσκα...Ο χρυσός λαμβάνει χρονικά όλο και μεγαλύτερη αξία, όχι γιατί υπάγονται όλο και περισσότεροι άνθρωποι στην διακίνησή του. Και εδώ είναι το μεγάλο "μυστικό" που κρύβει ο χρυσός. Δεν διακινείται, πιο απλά, δεν τζιράρεται. Απ ότι κατάλαβα το bitcoin διακινείται, τζιράρεται και σαφώς θα μεγαλώσει η αξία του βάση πάντα του τζίρου του - ζήτησης. Ο χρυσός είναι κάτι σαν το σεντούκι. Αποθηκεύει ουσιαστικά και διαχρονικά την αξία όλων των νομισμάτων του κόσμου. Το καλύτερο απ όλα είναι ότι την αξία του την λαμβάνει κάθε φορά που μεταβάλετε από την αξία - περίπου ισοτιμία απ τα ισχυρότερα νομίσματα του κόσμου. Αν αυτών "πέσει" η αξία τους θα "πέσει" και η αξία του χρυσού, αλλά θα παραμείνει ως συντελεστής και παράγων αξιών των νομισμάτων και σαφώς το θησαυροφυλάκιο των νομισμάτων. Είναι ο κουμπαράς, είναι η τράπεζες είναι τα πάντα σχεδόν σε όλα τα οικονομικά μοντέλα. Γι αυτό και οι τράπεζες φθίνουν, γιατί κινήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια στο στύλ του πχ bitcoin. Διακίνησαν πολύ χρήμα χωρίς αντίκρυσμα. Δάνεισαν και ασφάλισαν αέρα κοπανιστό. Επιτρέψτε μου να ξεφύγω λίγο. Κανένας (ΜΜΕ + Πολιτικοί + Ευρώπη) δεν έχει αναφέρει σε σοβαρό επίπεδο την Τράπεζα της Ελλάδας. Να μας πει πιο είναι το αντίκρισμα της οικονομίας μας σε χρυσό. Κάθε χώρα υποχρεούται από τον Διεθνή Παγκόσμιο Τραπεζικό Οργανισμό να έχει και το ανάλογο αντίκρυσμα σε χρυσό. Αγγούρια, τα ισοπέδωσαν όλα. Sorry για το offtopic, αλλά αυτό είναι και το bitcoin και όλα τα άλλα που έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα και έχουμε ακόμα να δούμε. Εννοείται ότι τα αλάνια τέτοιες μεθόδους αν τις προλάβουν στην αρχή πλουτίζουν ανάλογα με το επίπεδο σοβαρότητας. Δεν είναι σωστό να διακινούμε χρήμα χωρίς αντίκρυσμα παρά μόνο όταν "πνίγεσαι" οικονομικά. Μπορεί να είναι ένα bitcoin ή ένα ομόλογο. Σ αυτήν την περίπτωση βάζουν τον κόσμο να τυπώσει χρήμα για χάρη της διακίνησης με την σημαντικότερη βοήθεια της κάρτα γραφικών.
Εγώ λυπάμαι για μένα, για όλους μας γιατί δεν το αξίζουμε. Έχουν τραβήξει όλο τον χρυσό του κόσμου και μας αφήνουν να ζούμε με τις φούσκες. Πολύχρωμα μπαλόνια θα μας εμφανίζουν κάθε φορά και θα μας τάζουν δήθεν οικονομική ευημερία.
Αν είμαι τελείως εκτός θέματος διαγράψτε το.
Φιλικά Γιάννης
Αν είμαι τελείως εκτός θέματος διαγράψτε το.
Φιλικά Γιάννης