Δημοσιεύτηκε: 15 Απρ 2013, 20:32
από pc_magas
akounadis έγραψε:@pc_magas
Αυτό μου θυμίζει λίγο το πείραμα του Worgl...http://www.mindcontagion.org/worgl/
Εγώ προσωπικά θα στήριζα κάτι τέτοιο, αλλά μην ξεχνάμε πως τα οικονομικά μοντέλα τότε στον κόσμο ήταν αρκετά διαφορετικά. Σήμερα έχουν κάνει ένα "μιξάρισμα" κοινωνικοπολιτικοοικονομικό (χαχαχα) που έχουν δεσμεύσει σε ανυπέρβλητο βαθμό τις ψυχές - ζωές των ανθρώπων. Πάντως να ξέρουμε πως υπάρχουν πολλές λύσεις και εσύ ανέφερες μια, πραγματικά, με τη μόνη διαφορά ότι θα στηριχτείς και στο ηθικό στοιχείο που δεν ισχύει δυστυχώς και για τους υπόλοιπους που θα συνεργαστούν *. Πιστεύω πως καταλαβαίνουμε. Θεσμοί και νόμοι υπάρχουν και μπορούμε να φτιάξουμε κι άλλους αλλά...

*"Η μεγάλη ανανέωση του κόσμου δεν θα έρθει τη στιγμή που οι φτωχοί θα συμβιβαστούν με τη μοίρα τους,αλλά τη στιγμή που οι πλούσιοι θ' αρχίσουν να έχουν ηθικούς δισταγμούς για τη δική τους μοίρα!"
Κάρλ Μάρξ

ΥΓ Κράτα τη σκέψη, όχι το κομουνισμό... χαχαχα

Γι αυτό θέλω να είναι πολύ περιοριστικό και και πολύ σαφές ως προς την χρήση του και να μην υπάρχει σε μεγάλη ποσότητα δηλαδή να έχει ένα συγκεκριμένο σκοπό Αν υπήρχε ένα "πρωτόκολλο" στην οικονομία με παρόμοια λογική όπως στα δίκτυα και υπήρχαν ανεξάρτητες παραγωγικές κοινότητες (προσοχή όχι εταιρείες, κοινότητες) και δεν υπάρχει συσσώρευση κέρδους και κατανεμημένη διοίκηση βάση κανόνων ακόμη και στην οικονομία πιστεύω ότι θα έχουμε μια καλύτερη κοινωνία. Γι αυτό στράφηκα στο bitcoin γιατί μπορεί να σχεδιαστεί μια τέτοια τεχνολογία ώστε να έχουμε μια εναλλακτική οικονομία.