Δημοσιεύτηκε: 21 Μάιος 2013, 17:17
από M.Jackson
Ilias95 έγραψε:Off topic:
M.Jackson έγραψε:Πρόκειται να αγοράσω κορυφαίο laptop για τις σπουδές μου (πληροφορική) και θέλω να δώσω καλά λεφτά για να πάρω ενα κορυφαίο laptop που να μπορώ να κάνω άνετα την δουλεία μου.

Οκ, offtopic αλλά τι ακριβώς απαιτούν ας πούμε οι σπουδές στον χώρο της πληροφορικής για να χρειάζεται κάποιος να επενδύσει τόσα λεφτά σε ένα laptop; :shock:
Κάποιος με ένα laptop των 1000€ για παράδειγμα (πάλι πάρα πολλά μου φαίνονται) δεν θα μπορεί να κάνει «άνετα τη δουλειά του»;

Το να το θες για άλλους λόγους (πχ. extreme gaming) το καταλαβαίνω ας πούμε ή ότι θες ένα Mac, αλλά άλλο αυτό και άλλο να λες το χρειάζομαι για τις σπουδές μου. 16GB μνήμη και επεξεργαστές τέρατα για να κάνεις compile μερικές γραμμές κώδικα; :problem:

Με τη λογική ότι θα ασχοληθώ με τον τομέα της πληροφορικής και αξίζει να αγοράσεις ένα κορυφαίο laptop μόνο για αυτό. Όπως ένας πιανίστας που παίζει απλά πιάνο σπίτι του θέλει να αγοράσει πιάνο με ουρά, αλλά και με το κανονικό πιάνο κάνει την δουλεία του. :)

@maenolis: Όλα θεόκλειστα από πλευράς software δεν στέκει για το λόγο ότι άνετα μπορείς να το κάνεις dual boot με Linux κανονικά, από πλευράς hardware οκ, απλά είναι πιο δύσκολο να ανοίξει κάποιος, ήταν ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της λογικής του Steve Jobs.

@ eliasps: Αυτό ακριβός αδερφέ. Σωστά τα λες.

Με την αγορά Macbook δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάποιος απομακρύνεται από το Open Source και το Linux.