Δημοσιεύτηκε: 08 Ιουν 2013, 18:43
από Learner
OPanos έγραψε:ΑΝ -που ίσως και να μην- έχω καταλάβει καλά,
με το
Archiso
δημιουργούμε μια εικόνα του συστήματός μας [/ & /home & /boot] εκείνης της στιγμής η οποία μπορεί να εγκατασταθεί σε όποιο άλλο ή στο ίδιο μηχάνημα?

Το μόνο που θα πρέπει να δούμε μετά είναι kernel & fstab?
Μου διαφεύγει κάτι εδώ?

Το έχει δοκιμάσει κανείς?

Δεν ξέρω γιατί δεν σου απάντησα, μάλλον δεν το είδα καν το ποστ. :problem:
Όπως τα λες είναι τα πράγματα τώρα. Η εγκατάσταση πλέον έχει αλλάξει. Έχει γίνει πιο αυτοματοποιημένη.. πιο kiss :P
Μπορείς βέβαια αν θέλεις να κάνεις και το configuration και τα πάντα μέσω chroot (arch-chroot) και στην επόμενη επανεκκίνηση είσαι έτοιμος. Πολλοί χρήστες έχουν φτιάξει scripts (υπάρχουν στο φόρουμ του arch) για ακόμη πιο αυτόματο config. Θα ήταν μεγάλη μαγκιά να φτιάχναμε ένα script (για πάρτη μας), δηλαδή ο κάθε ένας το δικό του.. έτσι ώστε αν κάνει επανεγκατάσταση να γίνονται όλα αυτόματα. Μέχρι και εγκατάσταση πακέτων. Από την άλλη θα μου πεις.. «τόσο συχνά κάνεις εγκατάσταση και ρύθμιση arch» ; Σωστά.

Λοιπόν, πρόσφατα γίνανε κάποιες μεγάλες αλλαγές στο Arch. Συγχωνεύτηκαν τα binaries από /bin , /sbin , usr/sbin , όλα στο /usr/bin . Απόφαση των developers του Arch για ακόμη πιο kiss arch linux. (όλα σε ένα νοικοκυρεμένα). Ολόκληροι οι φάκελοι /bin /sbin και /usr/sbin είναι πλέον simlinks.
Όλη η συζήτηση - απόφαση εδώ

Για την αναβάθμιση και τυχών προβλήματα με το filesystem , δείτε εδώ.