Δημοσιεύτηκε: 20 Ιουν 2013, 09:25
από madvinegar
headless έγραψε:Πάντως είναι δίκαιο νομίζω να πούμε οτι η εμπειρία χρήσης που αποκομίζει κανείς από την χρήση OsX σε virtual machine είναι κατά πολύ υποδεέστερη από την αντίστοιχη σε apple hardware, και ως εκ τούτου είναι μάλλον βεβιασμένο να εξάγεις συμπεράσματα μόνο από την πρώτη.

To δεχομαι αυτο που λες και γι'αυτο δεν εκανα συγκριση σε ταχυτητες. (Το οτι ειναι πιο βαρυ φαινεται επειδη στο VB εχω linux λειτουργικά (και windows) και πανε σφαίρα σε συγκριση με τα OSX).
Αυτο που εκανα συγκριση ειναι η λειτουργικότητα, η καινοτομία, η διαφορετικότητα, πανω στα οποία δεν βρήκα κατι το εξαιρετικό που να δικαιολογει τον τιτλο του most advanced operating system in the world. Πραγματικα αν σου αρεσει μόνο το desktop, βαζεις Pear OS και εισαι αρχοντας (ή φτιαχνεις το δικο σου desktop ανάλογα). Οι διαφορες ειναι απειροελάχιστες. Μόνο που δεν θα εχεις την υποστηριξη απο τους software developers. Οπως ειπε και ο dim πιο πανω, οποιοδηποτε λειτουργικό θα δουλευε τέλεια αν φτιαχνόταν πάνω του το hardware και οι drivers και τα προγραμματα.

Ισως το οτι το βλέπω σε αναλυση και οθονη κανονική δεν βοηθάει να καταλάβω την "εξαιρετικότητα" του. Αν το εβλεπα σε απιστευτη αναλυση και πισω απο μια retina display να ελεγα wow. Αλλα και το ubuntu να εβλεπα ετσι, παλι το ιδιο δεν θα ελεγα?
Επιασα χτες και εβαλα στα 13.04 που εχω το background των OSX. Πραγματικα ρε παιδιά, δεν εχει να ζηλεψει τιποτα το ubuntu ακόμα και σε θεμα εμφανισης. Απλα η κατω μπάρα των OSX εχει γινει πλαϊνη μπάρα unity. Θα ανεβασω screenshot το απογευμα να δείτε. Το unity εδωσε χαρακτηρα και ταυτότητα στο ubuntu αντιστοιχη των OSX.

ΥΓ. Επισης καταλαβα γιατι στο unity δεν εχει επιλογη για intellihide της μπάρας... Ουτε στα OSX εχει για την κατω μπαρα. ή θα κρυβεται μονιμα (εκτος αν πας τον κερσορα κατω) ή θα την εχεις μπάστακα ακόμα και στο full screen των παραθυρων. Πιστευω ο MArk ακολουθει τετοια προσεγγιση και το παει καπως σαν head to head με το OSX.