Δημοσιεύτηκε: 03 Ιούλ 2013, 12:19
dim459 έγραψε:headless έγραψε:Off topic:
Tώρα βέβαια, το πόσο robust και καλοσχεδιασμένο είναι ένα περιβάλλον που ένα πρόβλημα στο gnome-bluetooth κάνει σμπαράλια ολόκληρο το desktop, αυτό είναι άλλο θέμα.
Υπάρχουν δύο εκδοχές, η δική μας που λέει ότι παρότι testing μια χαρά σταθερό είναι...
... και η εκδοχή του debian που ΦΩΝΑΖΕΙ ότι είναι testing (κάπου στα faq απαντάει "are you crazy" στην ερώτηση αν μπορεί να εγκατασταθεί σε pc εργασίας).
Τέλος πάντων κι εγώ προς την πρώτη κλίνω, άλλωστε είναι λίγο δύσκολο να κάτσει κανείς στην stable...
...ίσως τελικά η οδός του linux mint debian edition με τα πακέτα αναβάθμισης να είναι μια ασφαλέστερη επιλογή.
Υπάρχουν πολλοί που θεωρούν το "unstable" καταλληλότερο για pc εργασίας από το testing γιατί οι διορθώσεις φτάνουν ταχύτερα, αλλά πάντα με την προϋπόθεση ότι ο χρήστης έχει κάποιες γνώσεις. Η ιδέα τού testing είναι να φτιάξει το stable και καλώς ή κακώς καμμία άλλη. Το unstable δεν έχει τόσο συγκεκριμένο σκοπό. Τα πακέτα έχουν ήδη περάσει μια δοκιμασία από το "experimental" στο οποίο για να μπουν σημαίνει ότι ο προγραμματιστής τους τα θεωρεί ήδη σταθερά.
Η άποψή μου είναι ότι το unstable θα έπρεπε να είναι η βάση για διανομές στοχευμένες για τον απλό χρήστη και αυτή είναι στην πραγματικότητα η ιδέα τού ubuntu και όπως είδα πρόσφατα τού tanglu.
δείτε το σχόλιό μου viewtopic.php?f=14&t=27287&start=20#p291080