Δημοσιεύτηκε: 07 Ιούλ 2013, 11:51
από sotos21
Φρέσκα νέα.
Σάββατο μεσημέρι με πήρε τηλέφωνο ο τεχνικός και μου είπε ότι το laptop ήταν έτοιμο και ότι το κόστος επισκευής και ελέγχου της μητρικής και όλων των εξαρτημάτων είναι 90 ευρώ.
Παραξενεύτηκα γιατί από ότι ξέρω πρέπει να το δοκιμάσει για να μην πω τεστάρει πρώτα, ενώ δεν μου έχει ζητήσει κωδικούς πρόσβασης στα λειτουργικά του δίσκου.
Πάω και το ανοίγω μπροστά του μπαίνοντας στα windows(αυτά ήξερε)
Κοιτάω θερμοκρασίες και βλέποντας 70 C σε idle στην κάρτα γραφικών, του λέω πρώτα ότι το laptop θα σβήσει από θερμοκρασία και μετά τον ρωτάω πόση πάστα έβαλε στις κάρτες γραφικών.
Είχε κάνει το ίδιο λάθος με εμένα βάζοντας κανονική ποσότητα ενώ εξήγησα στο πρώτο ποστ ότι έπρεπε να ξεχειλίζει(εφόσον δεν είναι ηλεκτρικά αγώγιμη)
Κλείνει το laptop με μήνυμα(όταν το ξαναξεκινήσαμε) από το bios ότι έκλεισε για να προστατευθεί επειδή η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 90 βαθμούς.
Του προτείνω να βάλω εγώ πάστα και να μου δώσει δύο νέα αυτοκόλλητα στην θέση αυτών που θα καταστρέψω για να μην χάσω την εγγύηση επισκευής.
Να εξηγήσω εδώ ότι είχε καλύψει δύο από τις βίδες του laptop με αυτοκόλλητα που είχαν το λογότυπο της επιχείρησης και την ημερομηνία επισκευής, για να αποτραπεί η πρόσβαση στο εσωτερικό του υπολογιστή και να ισχύει η εγγύηση.
Συμφώνησε και άρχισα στο σπίτι την δουλειά.
Μόλις έφτασα στις κάρτες γραφικών φρίκαρα.
Είχε βάλει πάνω στα τσιπ πάστα, μετά ένα φύλλο χαλκού και πάλι πάστα.
Αυτό όμως με την μικρή μου πείρα το κάνουν σε όσους έχουν thermal pad και θέλουν να το αντικαταστήσουν με πάστα(που είναι καλύτερη) οπότε για να επιτύχουν το επιθυμητό ύψος προσθέτουν φύλλο χαλκού.
Τον παίρνω τηλέφωνο και τον ρωτάω μήπως υπήρχε κάποιος λόγος που το έκαναν έτσι και μου απάντησε "όχι αλλά έτσι είναι καλλίτερα" Του απαντώ ακριβώς, ότι το "καλλίτερα έφαγε άκυρο μπροστά στα μάτια του" και του εξηγώ ότι θα ξηλώσω τα φύλλα χαλκού. Αφού συμφώνησε δεύτερη φορά, ξεκίνησα πάλι την δουλειά και αυτή την φορά(επειδή φοβήθηκα) δεν έβαλα arctic silver5(στις κάρτες) αλλά την akasa(μπόλικη).
Αφού τελείωσα το δοκιμάζω και ήταν άψογο όπως πάντα, με περίπου 43 βαθμούς στην GPU
To πήγα για να το δει, αφού προηγουμένως έβαλα τα αυτοκόλλητα της εγγύησης, ξεχνώντας όμως(χε!χε!) να βάλω βίδες από κάτω τους.
Φταίω και εγώ γιατί τον πίεζα να μου το παραδώσει ενώ έπρεπε να του έδινα χρόνο να κάνει δοκιμές(όχι ότι μου το ζήτησε βέβαια)