Δημοσιεύτηκε: 09 Αύγ 2013, 05:47
από lucinos
Η System76 έχει 5 προτάσεις λάπτοπ:
14.1" Lemur Ultra ($679)
14.1" Galago UltraPro ($995)
15.6" Pangolin Performance ($689)
15.6" Gazelle Professional ($829)
17.3" Bonobo Extreme ($1,585)

Το Galago UltraPro φαίνεται εξαιρετικά δυνατή προσφορά που θα την ζήλευε πραγματικά ένας χρήστης Mac. Οι άλλες επιλογές όμως δεν με ενθουσιάζουν το ίδιο. Δεν λέω ότι δεν αξίζουν τα λεφτά τους αλλά πχ: Αν κάποιος δεν θέλει να δώσει 1000 δολλάρια η System76 έχει τις επιλογές Lemur Ultra και Pangolin Performance. Το Ultra δεν είναι κακό αλλά για 300 δολλάρια διαφορά κατά την γνώμη μου κάνει πολλούς συμβιβασμούς (χειρότερο επεξεργαστή, μεγαλύτερο βάρος, χειρότερο πληκτρολόγιο, χειρότερη οθόνη). Κάποιος που είναι διατεθειμένος για τέτοιους συμβιβασμούς νομίζω βρίσκει και άλλες επιλογές πχ: http://www.e-experts.gr/lenovo-ideapad- ... -3357.html (το παραπάνω lenovo έχει ακόμα κατώτερο επεξεργαστή αλλά κατά τα άλλα μού φαίνεται εύλογη επιλογή)

Τώρα για βαθύτερα πορτοφόλια υπάρχει το Bonobo Extreme το οποίο έχει αρκετά δυνατά χαρακτηριστικά που ναι μεν δικαιολογούν την υψηλή του τιμή αλλά η προσωπική μου άποψη είναι αν κάποιος θέλει υψηλές επιδόσεις και μεγάλη οθόνη είναι πολύ καλύτερα να κοιτάξει για desktop παρά να πάρει ένα πανάκριβο τέρας 4 κιλών. Επίσης δεν θα τον κατηγορούσα αν ήθελε να κινηθεί προς Windows. Θέλει ένα τέρας για να παίζει παιχνίδια και το λίνουξ έχει κάνει μεγάλα βήματα και οι προοπτικές του ποτέ δεν ήταν τόσο ευοίωνες αλλά ακόμα υπολείπεται οπότε δεν δικαιολογεί τόσο δυνατά χαρακτηριστικά παιχνιδομηχανής και να μην έχει παρέα τα windows.

Οπότε εντυπωσιακή προσφορά βλέπω μόνο το UltraPro.