Δημοσιεύτηκε: 14 Αύγ 2013, 18:03
από pc_magas
Προσωπικά εδώ και μερικά χρόνια έχω πει sayonara, αντίο, ciao, bye στα windows.

Όμως έχω παρατηρήσει ότι πολλοί παρόλο που υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ εξέλιξη στο linux ακομη υπάρχουν άτομα που αρνούνται πεισματικά να το χρησιμοποιήσουν. Δε μου έχουν τύχει και άτομο που έβγαλε το linux παρόλο που το είχα dual boot με windows. Και αυτό γιατί:

1. Νομίζουν ότι τους λέω πυρινική φυσική. (Και σε αυτό φταίω εγώ)
  2. Νομίζουν ότι είναι περίπλοκο θέλουν να ακολουθούν τυποποιημένα 1-2 κλικ. Δεν θέλουν να πολυασχολούνται με τον υπολογιστή. Μερικές φορές δεν κάθονται να διαβάσουν και τι μήνυμα λέει και να το ερμηνεύσουν.
  3. Όταν τα δουν σκούρα πελαγώνουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μικρή ξαδέρφη μου που τις είχα βάλει linux και τις το είχα δείξει και η μάνα της λόγο ότι δεν μπορούσε να επιλέγει από το grub για να μπαίνει στα windows.

Προσωπικά πιστεύω πως πολλοί οι ενήλικες Έλληνες χρήστες Η/Υ και χωρίς να παίρνω όρκο η να γίνομαι ρατσιστικός, σεξιστικός ή φαλοκράτης (αν γίνομαι συγνώμη) Ελληνίδες χρήστες έχουν μια ποιο τυφλοσούρτικη άποψη στην χρήση Η/Υ. Πολλές φορές κολλάνε στο brand ή στην χωροταξία και δεν το βλέπουν ποιο σφαιρικά το θέμα περιβάλλον Η/Υ. Πχ. να κατανοήσουν ένα μύνημα σφάλματος η να ερμηνεύσουν ένα σύμβολο.

Αλλά αν αυτό που χρησιμοποιούσαν δεν ήταν αποτέλεσμα επικοινωνίας μορφής ανθρώπου - υπολογιστή αλλά ήταν επικοινωνία άνθρωπος με ζώο ή άνθρωπος με άλλον άνθρωπο που του έλεγες πχ. ένας χαρακτήρας που του έλεγες "Φέρε μου τα email;" ή "Τι είπε η Mαρία στο Facebook;" ή "Κλείσε". και έτρεχε σε linux δεν νομίζω να είχαν πρόβλημα. Δε αυτό θα μπορούσε να γίνει και ποιο "personilised" πχ. να έχεις μια υπηρέτρια και να σου λέει "Καλημέρα αφέντη" για ποιο otaku καταστάσεις η ακόμα και έναν χαρακτήρα anime. Έτσι στην ουσία ο υπολογιστή σου γίνεται ένας "εικονικός άνθρωπος" ή ένα "εικονικό ζωάκι - κατoικίδιο" που σου φέρνει τα email τις ειδήσεις σου κλπ κλπ.