Δημοσιεύτηκε: 14 Αύγ 2013, 23:06
από fkol k4
Παιδιά, αν ρωτήσεις έναν χρήστη windows ποια είναι η διαφορά το XP από το 7 πιθανότατα θα σου πει «είναι πιο καινούριο και έχει πιο ωραία μενού»
Εμείς τσακωνόμαστε για το ποιο γραφικό περιβάλλον είναι το καλύτερο και ποιο είναι η καταστροφή του Linux desktop.

Ένας χρήστης windows πιθανότατα δεν ξέρει πως το λειτουργικό του έχει πυρήνα.
Εμείς ξέρουμε τις διαφορές από τον 3.8 στον 3.11

Ένας χρήστης Linux χρησιμοποιεί το λειτουργικό του στο οποίο έχει τις εφαρμογές του.
Ένας χρήστης windows χρησιμοποιεί τις εφαρμογές του και δεν τον νοιάζει το λειτουργικό. Γι αυτό και οι περισσότεροι έχουν και αυτή την αντιαισθητική συνήθεια με το εικονίδιο στην επιφάνεια εργασίας, για να μη χρησιμοποιούν τίποτα, μόνο να πατάνε κάτι για να ανοίξει το πρόγραμμα.
Γι αυτό και στους περισσότερους δεν αρέσει το windows 8, γιατί χρειάζεται να έχουν έστω και μαι στοιχειώδη ανάδραση με το λειτουργικό, δηλαδή να σκεφτούν 1 δευτερόλεπτο παραπάνω από πριν.

Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Για το windows ένας driver ήταν είναι και θα είναι απλά ένα πρόγραμμα για μία συσκευή. Για το Linux ήταν είναι και θα είναι κομμάτι του ίδιου του λειτουργικού. Αυτό ισχύει και σε πολλά άλλα πράγματα.
Μπορούμε να συζητήσουμε για το αν είναι καλύτερη πρακτική (εμένα μου αρέσει πχ), αλλά η αλήθεια είναι πως σε αναγκάζει να έχεις μια ιδέα από το λειτουργικό.
Μέχρι και το ποιες εφαρμογές μπορείς να έχεις, εξαρτάται από το λειτουργικό σου.
Αν πχ έχεις παλιά libc6, δεν μπορείς να έχεις την τελευταία έκδοση από το ...βάλε κάτι...
Αν βάλεις το Virtualbox, κάποια στιγμή θα μάθεις πως όταν ενημερώνεται ο πυρήνας Linux πρέπει να ξαναγίνει register το module, ή ότι θα πρέπει να έχεις το dkms που θα το κάνει αυτόματα (αλλά μπορεί αυτό να χαλάει κάτι άλλο).
Αυτό είναι hacking του λειτουργικού.
Είναι το αντίστοιχο του «λύνω καπάκι, αλλάζω μπουζί και μπουζοκαλώδια και μιας και είμαι στις καλές μου τσεκάρω και τα τακάκια μπροστά».
Δεν πρόκειται ποτέ αυτό να γίνει mainstream, πάντα θα είναι ασχολία για επαγγελματίες του χώρου ή χομπίστες.