Δημοσιεύτηκε: 16 Αύγ 2013, 15:17
από xXx
Κατ' αρχάς:
α) Δεν ήθελα να θίξω κανένα από αυτό το φόρουμ.
β) Το ubuntάδες αναφέρεται με την έννοια: Άτομα που ασχολούνται βαθύτερα με τη διανομή και γνωρίζουν πράγματα που δεν θα ενδιαφερόμουν ποτέ να αναζητήσω || μάθω για τη διανομή από μόνος μου, και όχι ως κάποια ανίατη αρρώστια. ( Γι' αυτό και ζήτησα τις απόψεις σας.)
γ) Δεν είμαι δημοσιογράφος και ούτε θα μπορούσα να γίνω ποτέ (Μπογιατζής είμαι, οικοδόμος, και τον περισσότερο (τα 5 τελευταία χρόνια) καιρό άνεργος).
δ) Δεν χρησιμοποιώ Mandriva (Αν και κάποτε ήμουν χρήστης για μικρό "σχετικά" χρονικό διάστημα.) (Δεν "χώνεψα" τον package manager.)
ε) Δεν είμαι full-time ubuntu χρήστης πλέον. (Λόγω παλαιότητας των μηχανημάτων που έχω στην κατοχή μου (βλ. Φτώχεια), δεν μπορούσα να ακολουθήσω).
Διατηρώ ένα 40GB δίσκο με ubuntu precise 32bit για διασταύρωση λειτουργικότητας των bash script μου και άλλων προγραμμάτων που κατά καιρούς φτιάχνω για να περνάω τον άπειρο ελεύθερο χρόνο μου. Χρησιμοποιώ debian squeeze ως κυρίως λειτουργικό, και αυτό πολύ παραμετροποιημένο για να μπορεί να είναι η χρήση του μία "καλή" εμπειρία. Επιστράτευσα ως και το γνήσιο λειτουργικό το οποίο έρχονταν μαζί με το καλύτερο μηχάνημα που έχω στην κατοχή μου σήμερα, τα Windows XP, και με τα οποία οφείλω (δυστυχώς) να ομολογήσω ότι δουλεύει άψογα έως και σήμερα, και δεν μου λείπει και κάτι σε ότι αφορά τα διαθέσιμα προγράμματα και τη χρηστικότητα του μηχανήματος.
Τέλος η κλάψα.
Στο θέμα μας τώρα:
Διαβάζοντας το προαναφερθέν άρθρο, το μυαλό μου πήγε στο εξής:
Το ίδιο το λειτουργικό να έχει "κρυφά" τη δυνατότητα να δίνει πληροφορίες για τον "κάτοχο" σε τρίτους.
Και αυτό να γίνεται είτε από επιλογή του μάστερ σεφ, είτε από επιβολή νομοθεσίας.
Το εν λόγω άρθρο, (κατά τη γνώμη μου πάντα) δεν ξεκαθαρίζει || αποκλείει κάτι τέτοιο.
Σίγουρα σκέφτηκα και τον ανταγωνισμό, αλλά όχι "ελαφρά τη καρδία".
Ο πονεμένος σε πάρα πολλές περιπτώσεις, αρχίζει να "δίνει" τα μέχρι πρότινος συντρόφια χωρίς περιστροφές (βλ. λίστα λαγκάρντ).
Και η Mandriva, ω, αυτή αν δεν είναι πονεμένη!!!!
Ρώτησα λοιπόν εδώ, ώστε τουλάχιστον κάποιοι από εσάς που ξέρω ότι έχετε εμπειρία με τον προγραμματισμό και "ζύμωση" με τον πηγαίο κώδικα του λειτουργικού λόγω μεταφράσεων και άλλων δραστηριοτήτων, να μας δώσετε μία αντικειμενική άποψη.
Και όχι να τρέξετε να προστατέψετε τυφλά το "πολύτιμο" σας (βλ. Gollum).
Υστερόγραφο:
Το Αμερικανιά ήταν πράγματι ερώτηση (δεν είχα ασχοληθεί ποτέ, αλλά πίστευα έτσι αυθαίρετα ότι είναι αμερικανιά).
Φίλε fkok k4 ευχαριστώ για τον χρόνο σου. (+1 παρότι δεν με κάλυψες).
Εξάλλου:
α) Δεν ήταν αυτός ο σκοπός της ερώτησης (δηλ. να καλυφθώ ΕΓΩ).
β) Μόλις τώρα έκανα γνωστές τις ανησυχίες μου για το εν λόγω άρθρο, και κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να με "καλύψει".
Συγχωρήστε μου τη κλάψα - πολυλογία.
Ευχαριστώ όλους όσους μπήκατε στον κόπο με αυτό το νήμα.