Δημοσιεύτηκε: 18 Αύγ 2013, 11:34
από OPanos
Αντι-καλημερίζω Φίλιππε,

υπάρχει μια βασική διαφορά εδώ:
Όσον αφορά την απόδειξη, την δίνεις όπου ΕΣΥ επιλέγεις -κάλλιστα μπορείς κάποιον να μην τον έχεις πελάτη αν υποψιαστείς πως διαρρέει τα προσωπικά σου δεδομένα-, τουλάχιστον έχεις αποφασίσει πως μπορείς να παραβλέψεις αυτό το δεδομένο ώστε να εξασκείς την επαγγελματική σου ιδιότητα. Είναι επιλογή ΣΟΥ. :)

Φυσικά αυτό συνεπάγεται άλλες διαδικασίες, αλλά όπως λέω πάντα, όλα είναι θέμα επιλογών. Τι μπορείς να αφήσεις και τι όχι στην άκρη προκειμένου να προασπίσεις το θεμελιώδες δικαίωμά σου της Ελευθερίας.
Από την άλλη, δεν θέλω τις προσωπικές μου συζητήσεις να τις ακούν / παρακολουθούν άτομα άσχετα με εμένα και μάλιστα χωρίς την άδεια μου. Πόσω μάλλον, αν αυτή η διαδικασία τους δίνει το πλεονέκτημα, να ορίζουν ορισμένους τομείς της ζωής μου. Αυτό που έλεγε μια παλιά διαφήμιση: Πριν από σας για εσάς -δεν θυμάμαι τι αφορούσε γμτ-, ΔΕΝ το θέλω. Και ΑΝ είναι στο χέρι μου θα το εμποδίσω ή τουλάχιστον θα το περιορίσω / δυσκολέψω όσο μπορώ.

Αυτό μπορώ να κάνω. ίσως μερικοί άλλοι να μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω ίσως κάτι λιγότερο.
Αλλά αυτό δεν παύει να μας ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ να προσπαθούμε να κρατήσουμε το τελευταίο οχυρό -τον εαυτό μας- όσο μπορούμε έξω από αυτά τα παιχνιδάκια.
Προφανώς συμφωνείς πως όλες αυτές οι πληροφορίες, δεν τις χρειάζονται κοινωφελείς οργανώσεις -αν υπάρχει τέτοιο πράγμα δλδ- αλλά εταιρίες που φυσικά, σκοπό έχουν το κέρδος,.
Ε. κέρδος από εμένα?
Από το παιδί μου?

Όχι, δεν θα "πέσω" εύκολα.

Επαναλαμβάνω, πως δεν τρέφω αυταπάτες. Προφανώς δεν υπάρχει απόλυτος τρόπος προστασίας -μάλλον υπάρχει, να γίνεις stallman- αλλά ποιος το κάνει....
Έχω διάφορες εμμονές, μία είναι αυτή.
:)