Δημοσιεύτηκε: 30 Οκτ 2013, 18:04
lucinos έγραψε:για τον αμετάφραστο όρο δείτε: http://en.wikipedia.org/wiki/Linearizability
Ευχαριστώ!
Από ότι διάβασα μάλλον είναι δύσκολο να αποδοθεί σωστά ο όρος με μια λέξη, θα χρειαζόταν κάποιο προσυμφωνημένο standard για την απόδοση.
matthew έγραψε:Προσωπικά προτιμώ να βάλω φωτιά & να κάψω ολοσχερώς τους υπολογιστές μου παρά να εγκαταστήσω window$ ακόμη & να με πληρώσουν!
Η micro$oft δεν έχει καταλάβει κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τους χρήστες Η/Υ. Το θέμα δεν είναι το hardware, αλλά το software! Το μόνο πράγμα που ζητάμε είναι ελευθερία & απόλυτος έλεγχος των συστημάτων μας από εμάς τους ίδιους τους χρήστες.
Εντάξει, ας μην υπερβάλλουμε.
Το παραπάνω άρθρο δείχνει ένα στραβοπάτημα το οποίο επιβεβαιώνει πως τον τελευταίο καιρό η Microsoft είναι επιρρεπής σε λάθη τα οποία παλαιότερα δεν έκανε.
Ας μην ξεχνάμε πως η ίδια εταιρεία είναι αυτή που υποστηρίζει ακόμη με ενημερώσεις ασφαλείας ένα λειτουργικό σύστημα 13 χρόνια μετά την κυκλοφορία του επιτρέποντάς στους χρήστες του να εκτελούν τις τελευταίες εκδόσεις των περισσοτέρων προγραμμάτων.
Δεν το λες και λίγο...
Όσο για τον έλεγχο, έχω δύο ενστάσεις:
- Αν θεωρήσουμε πως η κριτική που έχουν δεχτεί projects όπως το Unity, το Gnome shell αλλά και το KDE 4 (σε σχέση με το KDE 3) όντως προερχόταν από την πλειοψηφία των χρηστών όπως έδειχνε η τότε εντύπωση και την αντιπαραβάλουμε με το υπολογιζόμενο σήμερα ποσοστό χρήσης τους, τότε θα έλεγα πως οι χρήστες δεν έχουν τον έλεγχο ούτε στον χώρο του ελεύθερου λογισμικού, τον έλεγχο τον έχουν έτσι κι αλλιώς οι δημιουργοί. Φυσικά, εδώ ισχύει ο κανόνας «άμα δεν σ' αρέσει, φτιάξ' το μόνος σου», αλλά και πάλι αυτό προϋποθέτει να γίνεις δημιουργός.
Εξαίρεση σε αυτά, αποτελεί η στροφή του Funtoo Linux που οδεύει προς το μοντέλο «με τον παρά μου και την κυρά μου», κάτι που το βρίσκω εξαιρετικά δίκαιο (και δεν πιστεύω πως θα πετύχει). - Για τον έλεγχο ενδιαφέρονται οι χρήστες ελεύθερου λογισμικού, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το περίπου 2-4% του συνόλου και μάλιστα από αυτούς, το ποσοστό που δεν χρησιμοποιεί τίποτα κλειστό είναι πάλι κάπου τόσο. Εγώ για παράδειγμα έχω κλειστούς οδηγούς για την κάρτα και flash.
Οπότε, ας το αναλογιζόμαστε και αυτό όταν εκφράζουμε απόψεις